Gołąbki z kaszą i ziemniakami

26 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 główka kapusty (ok. 2 kg)
2 kg ziemniaków
250 g kaszy gryczanej
4 cebuli (ok. 400 g)
3 łyżki oleju roślinnego
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, tymianek
śmietana
2 plasterki boczku
zielona pietruszka
Przygotowanie:
Kapustę obgotować w osolonej wodzie, zdejmując kolejno liście. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce, wycisnąć sok. Kaszę ugotować na sypko. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Wymieszać z ziemniakami i kaszą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem. Farsz wykładać na liście, zawijać tradycyjnie. Układać ciasno w garnku, zalać do połowy wodą i dusić na wolnym ogniu przez ok. 1-1,5 godziny. Pod koniec gotowania wyjąć do żaroodpornego naczynia, zalać śmietaną i wstawić do mikrofalówki na 2 min. Podawać ze smażoną cebulką i boczkiem, śmietaną i pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...