Gołąbki z karkówki

3 października 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 plastrów karkówki,

6 liści kapusty włoskiej,

6 łyżek ketchupu pikantnego,

sól,

pieprz,

1i1/2 łyżki margaryny.

Mięso rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie z jednej strony rozsmarować łyżkę ketchupu, położyć złożony na pół liść kapusty. Zwinąć i spiąć wykałaczką. W brytfance rozpuścić margarynę, podsmażyć mięso, zalać wodą. Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą i obracając roladki na drugą stronę.

Nieco przypominają gołąbki albo zrazy i są równie pyszne:) Rodzinka się nimi zajada:)

file1349283822



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...