Gołąbki z karkówki

3 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 plastrów karkówki,

6 liści kapusty włoskiej,

6 łyżek ketchupu pikantnego,

sól,

pieprz,

1i1/2 łyżki margaryny.

Mięso rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie z jednej strony rozsmarować łyżkę ketchupu, położyć złożony na pół liść kapusty. Zwinąć i spiąć wykałaczką. W brytfance rozpuścić margarynę, podsmażyć mięso, zalać wodą. Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą i obracając roladki na drugą stronę.

Nieco przypominają gołąbki albo zrazy i są równie pyszne:) Rodzinka się nimi zajada:)

file1349283822



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...