Gołąbki z karkówki

3 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 plastrów karkówki,

6 liści kapusty włoskiej,

6 łyżek ketchupu pikantnego,

sól,

pieprz,

1i1/2 łyżki margaryny.

Mięso rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie z jednej strony rozsmarować łyżkę ketchupu, położyć złożony na pół liść kapusty. Zwinąć i spiąć wykałaczką. W brytfance rozpuścić margarynę, podsmażyć mięso, zalać wodą. Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą i obracając roladki na drugą stronę.

Nieco przypominają gołąbki albo zrazy i są równie pyszne:) Rodzinka się nimi zajada:)

file1349283822



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...