Gołąbki z fasolą

3 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny
  • kapusta włoska
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 bułeczka czerstwa
  • 1 szklanka gotowanej fasoli Jaś
  • 1 marchew
  • 2 łyżki mąki
  • wegeta
  • pieprz
  • 2 listki laurowe
  • 1 kostka rosołowa
  • zielona pietruszka

Liście kapusty sparzyć w gotującej wodzie, Mięso mielone zagnieść ze startą na tarce cebulą i marchewką oraz namoczoną i odciśniętą bułeczką. Wyrobić masę, kłaść porcjami na liście kapusty i kłaść po kilka fasolek. Zawinąć w liście i ułożyć ściśle w garnku. Resztę fasoli wrzucić na wierzch. Zalać 1/2 l wody dodać 1 kostkę rosołową i gotować około 1 godziny. Na koniec zaprawić sos mąką. Podgotować jeszcze kilka minut. Posypać zieloną pietruszką. Podawać z ziemniakami.

file1267654808



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...