Gołąbki z fasolą

3 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny
  • kapusta włoska
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 bułeczka czerstwa
  • 1 szklanka gotowanej fasoli Jaś
  • 1 marchew
  • 2 łyżki mąki
  • wegeta
  • pieprz
  • 2 listki laurowe
  • 1 kostka rosołowa
  • zielona pietruszka

Liście kapusty sparzyć w gotującej wodzie, Mięso mielone zagnieść ze startą na tarce cebulą i marchewką oraz namoczoną i odciśniętą bułeczką. Wyrobić masę, kłaść porcjami na liście kapusty i kłaść po kilka fasolek. Zawinąć w liście i ułożyć ściśle w garnku. Resztę fasoli wrzucić na wierzch. Zalać 1/2 l wody dodać 1 kostkę rosołową i gotować około 1 godziny. Na koniec zaprawić sos mąką. Podgotować jeszcze kilka minut. Posypać zieloną pietruszką. Podawać z ziemniakami.

file1267654808



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz