Gołąbki – tradycyjne

30 stycznia 2010, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ok.15 liści kapusty,

40-50 dkg.mielonego mięsa,

20 dkg.ryżu,

2 cebule,

1 jajko,

3 lyżki przecieru pomidorowego,

1-2 lyżki oleju,

2- 3 łyżki tartej bułki,

sól i pieprz.

Liście kapusty umyć,wrzucić na 7-8 min.do wrzącej i osolonej wody.

Odcedzić i rozłożyć na płytkim taletrzu odwróconym do góry dnem,aby się nie potargały i zachowaly kształt.

Ugotować ryż na miękko.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

Mięso mielone wymieszać z cebulą,dodać jajko,tartą bułkę,ryż,doprawić do smaku solą i pieprzem – wymieszać dokładnie.

Na środek każdego liścia kłaść nadzienie,boki założyć do środka i zwijać.

Na spód rondla położyć kilka liści kapusty,na nich ułożyć gołąbki,skropić olejem,dolać wody i dusić do miękkości.

Sos wymieszać z przecierem pomidorowym.

Doprawić do smaku.

Gotowe gołąbki podawać polane sosem pomidorowym.

file1264869557



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...