Gołąbki przekładane boczkiem

25 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny
  • średnia kapusta
  • 1 kg mięsa różnego
  • jajko
  • przyprawa w płynie do smaku
  • pieprz
  • torebka ryżu brązowego ( 10 dag )
  • 5 pasków wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • olej

szybkie gołąbki pachnące boczkiem

Etapy przygotowania

  • kapustę sparzamy, odcinamy liście, ścinamy gruby nerw
  • ryż gotujemy na wpół twardo
  • cebule podsmażamy na oleju, na złoty kolor dodajemy do ryżu
  • mięso mieszamy z ryżem i przyprawami
  • nakładamy na liście zwijamy układamy ciasno w garnku, przekładamy wędzonym boczkiem,posypujemy Vegetą
  • pieczemy w piekarniku lub na ogniu około 1 godziny.

file1267130397



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...