Gołąbki podsmażane

28 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

kapusta biała
mięso mielone
1 jajko
1 czerstwa bułeczka
1 cebula
wegeta, pieprz
kostka rosołowa
smalec
koncentrat pomidorowy
listek, ziele angielskie

Kapustę sparzyć, zdjąć liście, usunąć zgrubienia. Cebulkę usmażyć, bułeczkę namoczyć, odcisnąć. Składniki wymieszać, wyrobić masę. Nakładać w liście, zawijać. Podsmażyć na patelni najlepiej na smalcu. Przełożyć do garnka, dodać listek laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Można zaprawić mąką ze śmietaną. Posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

file1264712286



FORUM - bieżące dyskusje

jaki nastrój macie dziś...?
Oj, ból głowy potrafi uprzykrzyć dzień. Coś o tym wiem, niestety.
Black Friday
Fakt, można trafić świetne okazje przy likwidacji. Jak tam dziewczyny, skorzystałyście na tegorocznym Black Friday?
Wędkowanie
To rzeczywiście może być trudne, choć podobno ta "cisza" natury ma relaksujące działanie.
Pochwalcie się ostatnimi zakupami :…
Brzmi jak coś milutkiego i ciepłego. Jaki kolorek tego zestawu?