Gołąbki podsmażane

28 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

kapusta biała
mięso mielone
1 jajko
1 czerstwa bułeczka
1 cebula
wegeta, pieprz
kostka rosołowa
smalec
koncentrat pomidorowy
listek, ziele angielskie

Kapustę sparzyć, zdjąć liście, usunąć zgrubienia. Cebulkę usmażyć, bułeczkę namoczyć, odcisnąć. Składniki wymieszać, wyrobić masę. Nakładać w liście, zawijać. Podsmażyć na patelni najlepiej na smalcu. Przełożyć do garnka, dodać listek laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Można zaprawić mąką ze śmietaną. Posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

file1264712286



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...