Gołąbki Łowicz z surówką z pora i marchwi w 30 min:)
Artykuł zewnętrzny
Uwielbiam gołąbki w każdej postaci a te są z Łowicza i najlepiej smakują:)
Składniki na gołąbki:
2 słoiczki gołąbków Łowicz w sosie pomidorowym
Składniki na surówkę:
1 duży por
1 duża marchew
2 jabłka
1 łyżka majonezu
2- 3 łyżki śmietany
pieprz, sół
Wykonanie:
Gołąbki przyrządzamy wedle przepisu na słoiczku.
Surówka:
Pora dokładnie myjemy, i kroimy w cienkie plastry. Marchew i jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Do miski z warzywami i jabłkami dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Gorące gołąbki nakładamy na talerz polewamy sosem a z boku talerza nakładamy surówkę z pora i marchwi.
Życzę smacznego:)