Gołąbki pieczone w śmietanie

17 lipca 2011, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

składniki:

0,5 kg ryżu Kupiec
0,5 kg mielonej łopatki
1 duża cebula
0,5 kostki margaryny
maggi
pieprz
wegeta
duża główka kapusty
0,5 l śmietany

Kapustę obgotować w osolonej wodzie, ryż ugotować na pół miękko, cebulę usmażyć na margarynie na złoto, do miseczki wsypać ryż, mielone mięso, usmażoną cebulę, dodać maggi, pieprz, wegetę, dokładnie wymieszać, na liście z kapusty nakładać farsz i zwijać gołąbki, na spód naczynia żaroodpornego ułożyć liście z kapusty, na liście ułożyć gołąbki, górę nakryć pozostałymi listkami, zalać śmietaną. Piec.

file1310894129



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...