Gołąbki pieczone w śmietanie

17 lipca 2011, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

składniki:

0,5 kg ryżu Kupiec
0,5 kg mielonej łopatki
1 duża cebula
0,5 kostki margaryny
maggi
pieprz
wegeta
duża główka kapusty
0,5 l śmietany

Kapustę obgotować w osolonej wodzie, ryż ugotować na pół miękko, cebulę usmażyć na margarynie na złoto, do miseczki wsypać ryż, mielone mięso, usmażoną cebulę, dodać maggi, pieprz, wegetę, dokładnie wymieszać, na liście z kapusty nakładać farsz i zwijać gołąbki, na spód naczynia żaroodpornego ułożyć liście z kapusty, na liście ułożyć gołąbki, górę nakryć pozostałymi listkami, zalać śmietaną. Piec.

file1310894129



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.