Gołąbeczki Kuchareczki:)

10 lutego 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • kapusta młoda w zależności od wielkości od 1-2 główek
  • ryż ( 3 torebki po 125gram każda)
  • mięso mielone wieprzowe kilogram
  • koperek – pęczek
  • jajko
  • pieprz
  • sól
  • sos paprykowo-pomidorowy ( np.Amino)
  • kostka bulionowa

Zaczynamy od gotowania ryżu.Następnie w misce mieszamy ugotowany ryż,mięso,jedno jajko,pieprz i sól.Z kapusty odrywamy liście i gotujemy w osolonej wodzie.W miękkie już liście kapusty zawijamy farsz,następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.Zalewamy bulionem i dodajemy koperek.Pieczemy w piekarniku aż gołąbki uzyskają odpowiednia miękkość.Gotowe gołąbki podajemy z sosem pomidorowym.Czasem również do farszu dodaję posiekane drobniutko pieczarki do czego również i Was zachęcam:) Smacznego

file1265813175



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺