Gołąbeczki Kuchareczki:)

10 lutego 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • kapusta młoda w zależności od wielkości od 1-2 główek
  • ryż ( 3 torebki po 125gram każda)
  • mięso mielone wieprzowe kilogram
  • koperek – pęczek
  • jajko
  • pieprz
  • sól
  • sos paprykowo-pomidorowy ( np.Amino)
  • kostka bulionowa

Zaczynamy od gotowania ryżu.Następnie w misce mieszamy ugotowany ryż,mięso,jedno jajko,pieprz i sól.Z kapusty odrywamy liście i gotujemy w osolonej wodzie.W miękkie już liście kapusty zawijamy farsz,następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.Zalewamy bulionem i dodajemy koperek.Pieczemy w piekarniku aż gołąbki uzyskają odpowiednia miękkość.Gotowe gołąbki podajemy z sosem pomidorowym.Czasem również do farszu dodaję posiekane drobniutko pieczarki do czego również i Was zachęcam:) Smacznego

file1265813175