Gołąbeczki Kuchareczki:)
Artykuł zewnętrzny
- kapusta młoda w zależności od wielkości od 1-2 główek
- ryż ( 3 torebki po 125gram każda)
- mięso mielone wieprzowe kilogram
- koperek – pęczek
- jajko
- pieprz
- sól
- sos paprykowo-pomidorowy ( np.Amino)
- kostka bulionowa
Zaczynamy od gotowania ryżu.Następnie w misce mieszamy ugotowany ryż,mięso,jedno jajko,pieprz i sól.Z kapusty odrywamy liście i gotujemy w osolonej wodzie.W miękkie już liście kapusty zawijamy farsz,następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.Zalewamy bulionem i dodajemy koperek.Pieczemy w piekarniku aż gołąbki uzyskają odpowiednia miękkość.Gotowe gołąbki podajemy z sosem pomidorowym.Czasem również do farszu dodaję posiekane drobniutko pieczarki do czego również i Was zachęcam:) Smacznego