Gofry ziemniaczane

28 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
2 duże ziemniaki
1 szczypta gałki muszkatałowej
1 szczypta szafranu
1 ząbek czosnku
1/2 paczki drożdży
4 łyżki ciepłej wody
20 ml mleka sojowego
2 łyżki mąki
10 dag sera (Emmental)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Obrać, umyć i zetrzeć ziemniaki. Odstawić na durszlak do odcieknięcia. Wymieszać w misce z solą, pieprzem (należy dostosować do swoich upodobań), gałką muszkatołową, szafranem, czosnkiem. Drożdże rozcieńczyć w ciepłej wodzie i 20 ml mleka sojowego. Dodać 2 łyżki mąki i 10 dag tartego sera. Rozgrzać gofrownicę. Wlać chochlę ciasta.  Piec, aż gofry będą złociste i chrupiące. Podawać z dipem śmietanowym i szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...