Gofry z owocami

28 listopada 2009, dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (8 porcji):

– 2 opakowania gofrów (pakowane po 8 sztuk)

– 400 ml kremówki

– 2 łyżki cukru pudru

– 2 kiwi

– 1 pomarańcza

– 1 banan

– 1 jabłko

– sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie:

Gofry podpiec w piekarniku wg przepisu na opakowaniu. Wyjąć. Ubić kremówkę z ukcrem pudrem i wstawić do lodówki. Pomarańczę ofiletować, pokroić w kosteczkę. Banan, jabłko i kiwi pokroić w kostkę 1cmx1 cm.Polać sokiem z cytryny i wymieszać wszystkie owoce.

Rękaw cukierniczy napełnić śmietanką i dekorowac gofry. Nakładać po 2 łyżki owoców na każdy gofr.

file1259429302



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz