Gofry jabłkowe

25 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 łyżki margaryny
  • 60 g mąki pszennej
  • 60 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • duże jabłko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto. (mieszam razem w malakserze, ale można i ręcznie). Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Zostawić na 30 min.
    Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy. Gofry smakują doskonale z dodatkiem bitej śmietany



    FORUM - bieżące dyskusje

    Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
    Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
    Jak ugotować kalafior?
    > Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
    sposób na paznokcie
    To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
    Metamorfoza fryzury
    Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...