Gnocchi z gulaszem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
karkówka wołowa – 400 gramów
Gulasz Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
cebula – 2 sztuki
marchewka – 1 sztuka
seler naciowy (łodygi) – 4 sztuki
margaryna – 3 łyżki
gotowe gnocchi – 500 gramów
śmietana 18% – 50 mililitrów
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojone w grubą kostkę mięso. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę seler oraz pokrojoną w półplasterki marchewkę.
2. Całość zalej 500 ml wody i dodaj Gulasz Naturalnie smaczne Knorr, który podkreśli znakomity smak dania. Wszystko razem gotuj około 40 minut, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie.
3. W międzyczasie zagotuj wodę, a następnie ugotuj gnocchi. Gulasz podawaj z kluskami i kleksem śmietany.