Gęsie wątróbki z patelni

24 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

400 g gęsich wątróbek
4 kromki chałki
2 łyżki sklarowanego masła
2 łyżki konfitury z płatków róży
3 łyżki miodu pitnego
50 ml koniaku
8 świeżych fig
Kilka listków świeżej mięty do owoców i kilka do dekoracji
Pieprz czarny grubomielony Prymat do smaku
Figi pokroić na cząstki, podsmażyć na patelni z masłem, miodem i koniakiem. Po 5 minutach dodać konfiturę różaną i całość doprawić do smaku grubo mielonym czarnym pieprzem.
Oczyszczone wątróbki pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i szybko obsmażyć w małej ilości tłuszczu na mocno rozgrzanej patelni. Gorące wątróbki ułożyć na zrumienionej w tosterze chałce. Podawać z karmelizowanymi figami, sosem różanym i świeżą miętą.

źródło: www.prymat.pl




FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...