Gazpacho – zupa na zimno

24 maja 2011,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

szklanka schłodzonego soku pomidorowego, 1/2 szklanki soku wielowarzywnego z pomidorami, 1 dorodny duży pomidor bez skórki, 1/2 obranego ze skórki ogórka, 1/3 zielonej papryki, 1/2 cebuli dymki ze szczypiorem, utarty ząbek czosnku, łyżka oliwy, tabasco, sól, pieprz, łyżka posiekanego kopru

Sokami schłodzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać do soków, przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem, tabasco i oliwą, dokładnie wymieszać.

Do smaku można dokwasić octem balsamicznym lub ogórkami małosolnymi. Zupę posypać koprem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...