Gazpacho – zupa na zimno

24 maja 2011,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

szklanka schłodzonego soku pomidorowego, 1/2 szklanki soku wielowarzywnego z pomidorami, 1 dorodny duży pomidor bez skórki, 1/2 obranego ze skórki ogórka, 1/3 zielonej papryki, 1/2 cebuli dymki ze szczypiorem, utarty ząbek czosnku, łyżka oliwy, tabasco, sól, pieprz, łyżka posiekanego kopru

Sokami schłodzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać do soków, przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem, tabasco i oliwą, dokładnie wymieszać.

Do smaku można dokwasić octem balsamicznym lub ogórkami małosolnymi. Zupę posypać koprem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...