Gazpacho

6 maja 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg pomidorów
1 mała cebula
1 mała zielona papryka
1 ogórek
2 ząbki czosnku
Kilka łyżeczek octu winnego
½ filiżanki oliwy z oliwek extra virgin
Spora szczypta kuminu
Sól i pieprz mielony Prymat do smaku

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Wszystkie warzywa pokroić i zmiksować w blenderze, dodając ocet winny, sól, biały pieprz i kumin. Pod koniec miksowania, nie wyłączając Bendera, dodać oliwę z oliwek. Po zmiksowaniu chłodnik przecedzić przez sito. Gazpacho podawać w miseczkach. Dodatkowo w osobnych miseczkach należy podawać drobno pokrojone warzywa (pomidory, cebulę, paprykę, ogórka) tak, aby każdy mógł dobrać wybrać jarzyny wedle własnych upodobań.

na podstawie: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...