Garczek

29 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg ziemniaków

½ kg cebuli

½ kg wędzonego gotowanego boczku ze skórą

½ kg cienkiej kiełbasy

liście kapusty do wyłożenia garnka

¼ główki kapusty

1 płaska łyżka soli

1 łyżka Delikatu do mięs

½ łyżki świeżo mielonego czarnego pieprzu

Wykonanie:

Z boczku zdejmujemy skórę. Ziemniaki, cebulę, połowę boczku i kiełbasę kroimy w kostki o boku ok. 5 mm. Kapustę szatkujemy. Resztę boczku  kroimy w plastry o grubości ok. 4 mm. Mieszamy w misce ziemniaki, boczek, kiełbasę, kapustę, cebulę i przyprawy.

Żeliwny garnek smarujemy wewnątrz olejem. Na dno kładziemy skórę z boczku, boki obkładamy boczkowymi plastrami. Następnie garnek dokładnie wykładamy liśćmi kapusty tak, żeby kapusta wystawała z garnka. Wsypujemy przyprawioną mieszankę ziemniaków, cebuli, kapusty, kiełbasy i boczku. Przykrywamy liśćmi kapusty.

Garnek przykrywamy i stawiamy na żarzącym się drewnie. Dusimy do momentu, aż ziemniaki będą miękk

file1256826747



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...