Galaretka drobiowa

27 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg łapek z kurczaka
2 udka z kurczaka
1 marchewka
1 pietruszka
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
ząbek czosnku
1 kostka rosołowa drobiowa

Z łapek kurzych i udek wraz z warzywami ugotować rosół. Gotować aż mięso zacznie odpadać od kości. Pod koniec gotowania posolić. Warzywa można wyjąć dużo wcześniej jak są już miękkie. Mięso obrać z kości, pokroić, warzywa również,  przyprawić do smaku. Można dodać jeszcze żelatynę, ale jak są łapki to nie koniecznie. Jak ktoś lubi dodajemy też czosnek drobno pokrojony. Można wlać do formy na babkę, wtedy będzie galaretka wyglądała ładniej. Np. można podać na stół w święta, lub na inną uroczystość.

file1264604655



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz