Galareta z kurczakiemi jajkiem

9 marca 2013,
dodał: emulka
Artykuł zewnętrzny

Przygotowujemy 1,5 wywaru z 0,5 kg filetów z kurczaka i włoszczyzny.Dodajemy 2 kostki rosołowe.Gotujemy 4 jajka. Po godzinie gotowania odlewmy wywar i mieszamy z żelatyną (według proporcji przepisu z opakowania żelatyny)  Mięsko kroimy w kostki i wraz z pokrojonym jajkiem dodajemy do tężącego już wywaru w jednym większym naczyniu lub w kilku małych. Po stężeniu gotowe do podania wraz z ocetem lub chrzanem.
Smacznego!

file1362838079



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...