Galareta z kurczakiemi jajkiem

9 marca 2013,
dodał: emulka
Artykuł zewnętrzny

Przygotowujemy 1,5 wywaru z 0,5 kg filetów z kurczaka i włoszczyzny.Dodajemy 2 kostki rosołowe.Gotujemy 4 jajka. Po godzinie gotowania odlewmy wywar i mieszamy z żelatyną (według proporcji przepisu z opakowania żelatyny)  Mięsko kroimy w kostki i wraz z pokrojonym jajkiem dodajemy do tężącego już wywaru w jednym większym naczyniu lub w kilku małych. Po stężeniu gotowe do podania wraz z ocetem lub chrzanem.
Smacznego!

file1362838079



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.