Frittata z brokułami i serem cheddar w 25 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 8 dużych jaj
- 2 łyżki wody
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 mała czerwona cebula, w plasterkach
- 2 szklanki posiekanych ugotowanych brokuł
- 1/4 łyżeczki soli
- Świeżo zmielony czarny pieprz
- 1/2 szklanki startego sera cheddar
Sposób przygotowania:
Na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć, aż zacznie mięknąć, ok. 5 minut. Dodać brokuły i smażyć przez kolejne 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem, kilka razy przemieszać. Wlać mieszaninę jaj na patelnię tak, aby równomiernie przykryć warzywa. Zmniejszyć ogień i smażyć, aż masa jaj zetnie się przy krawędzi, ale będzie nieco płynna w środku, ok.8 minut. Posypać serem.
Smażyć jeszcze przez ok. 2 minut.
Pokroić na 8 kawałków i podać.
Smacznego!