Francuskie trójkąciki z gorgonzolą i orzechami włoskimi

1 lutego 2016, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 2 opakowania ciasta francuskiego

– 200 g gorgonzoli (klasycznej lub pikantnej)

– 2 średnio dojrzałe gruszki

– 2 łyżeczki kardamonu

– 1 opakowanie orzechów włoskich

– 1 jajko

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozłóż na pergaminie i pokrój na kwadraty o średnicy 6×6 cm. Gorgonzolę pokrój w małą kostkę, a gruszki w cienkie paseczki. Orzechy połam na drobniutkie kawałki. Na każdym kwadraciku ciasta połóż trochę gorgonzoli, orzechów i połóż na nich kilka plasterków gruszki. Posyp odrobiną kardamonu. Całość zamknij w formę rogalika. Podobnie przygotuj pozostałą część ciasta. Na koniec rozbełtaj jajko i nałóż je cienką warstwą na każdy rogalik – po upieczeniu będą pięknie zarumienione. Rogaliki włóż do piekarnika tuż przed przyjściem gości i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego. Podawaj na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...