Francuski krem z pora

24 kwietnia 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 l rosołu, 30 dag pora, 1/2 kg ugotowanego mięsa z kurczaka, 1/2 kg ziemniaków, 2 łyżki margaryny, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, liść laurowy, szczypta gałki muszkatołowej i  kolendry, 200 ml śmietany 18%, żółtko, tosty.

Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę, por w  plasterki. Podsmażyć na maśle. Dodać do rosołu, Dodać drobno pokrojone mięso. Następnie dodać przyprawy oraz sok z cytryny. Gotować ok. 25 min na małym ogniu. Dodać 2/3 śmietany, zdjąć z ognia i zmiksować za pomocą blendera. Gotować jeszcze 5 min. Resztę śmietany wymieszać z żółtkiem, wmieszać do zupy. Foremką do ciasteczek wykroić z tostów serduszka. Podawać jako dodatek do zupy.

file1335278252



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....