Francuski krem z pora

24 kwietnia 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 l rosołu, 30 dag pora, 1/2 kg ugotowanego mięsa z kurczaka, 1/2 kg ziemniaków, 2 łyżki margaryny, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, liść laurowy, szczypta gałki muszkatołowej i  kolendry, 200 ml śmietany 18%, żółtko, tosty.

Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę, por w  plasterki. Podsmażyć na maśle. Dodać do rosołu, Dodać drobno pokrojone mięso. Następnie dodać przyprawy oraz sok z cytryny. Gotować ok. 25 min na małym ogniu. Dodać 2/3 śmietany, zdjąć z ognia i zmiksować za pomocą blendera. Gotować jeszcze 5 min. Resztę śmietany wymieszać z żółtkiem, wmieszać do zupy. Foremką do ciasteczek wykroić z tostów serduszka. Podawać jako dodatek do zupy.

file1335278252



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...