Francuski krem z pora

24 kwietnia 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 l rosołu, 30 dag pora, 1/2 kg ugotowanego mięsa z kurczaka, 1/2 kg ziemniaków, 2 łyżki margaryny, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, liść laurowy, szczypta gałki muszkatołowej i  kolendry, 200 ml śmietany 18%, żółtko, tosty.

Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę, por w  plasterki. Podsmażyć na maśle. Dodać do rosołu, Dodać drobno pokrojone mięso. Następnie dodać przyprawy oraz sok z cytryny. Gotować ok. 25 min na małym ogniu. Dodać 2/3 śmietany, zdjąć z ognia i zmiksować za pomocą blendera. Gotować jeszcze 5 min. Resztę śmietany wymieszać z żółtkiem, wmieszać do zupy. Foremką do ciasteczek wykroić z tostów serduszka. Podawać jako dodatek do zupy.

file1335278252



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...