Francuska zupa cebulowa

19 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 cebul (ok. 400 g)
1 łyżka mąki
60 g masła
4 łyżki śmietanki
100 g tartego sera
6 dużych grzanek z białego chleba
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć mąką, wymieszać, chwilę podrumienić, po czym dodać sól, pieprz i ok 1/2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Dodać śmietankę, rozlać na porcje, na wierzchu położyć jedną lub dwie francuskie grzanki. Opcjonalnie można zasypać tartym serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10-15 min.
pa0709_french_onion_soup_2_lg1a



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....