Odp: Włosy przepięknie lśniące.
ja robię sobie maseczkę miodowo-oliwkową (pięknie pachnie:D), czasami też ziołową płukankę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja robię sobie maseczkę miodowo-oliwkową (pięknie pachnie:D), czasami też ziołową płukankę
[quote=Aliicja]ja robię sobie maseczkę miodowo-oliwkową (pięknie pachnie:D), czasami też ziołową płukankę[/quote]
a jak z proporcjami?
Ja mam olejek kokosowy i wcieram go we włosy co dwa dni. Dzieki niemu są mocne i lśniące. Ostatnio czytałam o farbowaniu włosów i zastanawiam się nad nałożeniem brązowej farby w domu. Przyznam szczerze, że comiesięczne wizyty u fryzjera rujnują moj budżet.
Ostatnio edytowany przez nikusia13 (2016-01-04 13:15:23)
A jakich marek kupujecie serum nabłyszczające?
Ja kupiłam szampon schauma nablyszczający, nowośc jakas i fakt - włosy przez 2 dni od mycia cudnie sie błyszczą ale dostałam takiego strasznego łupieżu,ze miesiąc wyleczyć nie mogę. Nie wiem czy to od szamponu ale na to wyglada
Dobrze się sprawdza używanie olejku migdałowego, włosy pięknie po nim lśnią
Akurat słońce negatywnie wpływa na włosy chyba, że komuś zależy na "wypłukanym i rozjaśnionym" kolorze.
[quote=lidenka]Ja kupiłam szampon schauma nablyszczający, nowośc jakas i fakt - włosy przez 2 dni od mycia cudnie sie błyszczą ale dostałam takiego strasznego łupieżu,ze miesiąc wyleczyć nie mogę. Nie wiem czy to od szamponu ale na to wyglada[/quote]
Szampony Schauma niestety są słone, czyli łupież murowany, nie tylko po tym, ja miałam po tym do włosów farbowanych...
Uzyskanie efektu lśniących włosów wbrew pozorom nie jest takie łatwe. Na pewno pomocne są w takich przypadkach oleje. Najbardziej cenię sobie olejek inoaru- Extreme premium. Moze cena nie nalezy do najniższych, ale rezultat jest tego warty. Zresztą przy takiej wydajnosci, nie odczuwa sie tak bardzo ceny. A wlosy- lśnią, są miekkie i niezwykle gładkie.
Ostatnio poczytałam o i muszę stwierdzić, że cholera pełno jest tych uwag i rzeczy, z którymi trzeba się pilnować.
Dla mnie najlepszy efekt daje szampon Fructis - bardzo tani ale włosy są po nim bardzo delikatne i błyszczące. Ale myję nim włosy tylko wtedy gdy zależy mi na efekcie włosów lśniących. Na łupież już inne, np ] to dla mnie dandrene.
Polecam też szampony ziołowe na wzmocnienie.
Odżywki z silikonami są do tego świetne. Moim zdaniem jednak nie ma co z nimi przesadzać.
Jeśli się używa dobrych kosmetyków to właśnie jest taki efekt .W tv używają profesjonalnych produktów i pewnie dlatego są takie efekty. Ja miałam wykonywane keratynowe prostowanie Inoar a mam włosy blond rozjaśniane i to była moja najlepsza decyzja włosy są sypkie lśniące że aż spinki zlatują super Używam teraz cały czas ich pielęgnacji i mają świetny skład szczególnie argan .
Ja bardzo polubiłam się ostatnio z płukankami do włosów, super działają Szczególnie lubię taką z kwiatu lipy, bardzo dobrze nawilża
Fajne są też na lato spraye nawilżające do włosów z ochroną UV, mam taki właśnie.
Używajcie octu do płukania włosów, świetnie nabłyszcza!
Ja mam jedwab w płynie do włosów
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź