Temat: Ajurweda w kuchni
Próbowałyście tak gotować? Chodzi tu głównie o dobór produktów i ich kolejność wkładania do garnka:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Próbowałyście tak gotować? Chodzi tu głównie o dobór produktów i ich kolejność wkładania do garnka:)
Ja akurat nie czuję potrzeby aż takiego stosowania zasad zdrowego żywienia, a produkty dodaje zgodnie z tym, jak długo się gotują. Jakie ma znaczenie to, czy najpierw wrzucę marchew czy pietruszkę, skoro obie zawierają tyle metali ciężkich i zanieczyszczeń, że już na starcie są szkodliwe?...
Najważniejsze jest, żeby wiedzieć, które produkty nam służą, a których unikać. Np. mój typa - vata powinien jeść cieple potrawy, dużo zbóż, a unikać mrożonek...
ja na pewno nie mogę jeść tyle słodyczy bp tyję:)
Cukry są wszędzie , nie tylko w sodyczach, ale w chlebie, makaronach itp.
Ja jem ok. 80% warzyw dziennie, a pozostałe 20% to inne produkty.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź