Temat: Gdzie na ferie w góry
Cześć. Chciałabym zabrać w tym roku dzieci gdzieś w polskie góry. Jaką miejscowość polecacie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć. Chciałabym zabrać w tym roku dzieci gdzieś w polskie góry. Jaką miejscowość polecacie?
[quote=justa31]Cześć. Chciałabym zabrać w tym roku dzieci gdzieś w polskie góry. Jaką miejscowość polecacie?[/quote]
Może Białka Tatrzańska ? Jest spokojnie, niedrogo oraz widoki bajeczne. Na miejscu wiele dobrych stoków.Znajduje się tam również świetna atrakcja a mianowicie termy. Odwiedziłam wiele term w Polsce bo lubimy z męzem takie miejsca ale termy w Białce szczególnie przypadły mi do gustu. Może nie są takie duże ale mają kilka miłych stref, możliwość zjedzenia obiadu oraz niedrogie spa ( zwykle pozwalam sobie na masaż albo dwa).
Zakopane i okolice są tak zatłoczone że wolę Słowację...
Tatry mogą być faktycznie troszkę zatłoczone. A Beskidy? Istebna, Ustroń, Szczyrk - tam jest naprawdę ładnie.
Uwielbiam Beskidy! Są idealne na weekend z rodziną.
ja słyszę ferie w górach to mam tylko jedno skojarzenie - Zakopane
Właśnie, bo widzę, że są tu osoby, które bywają w Tatrach. Chciałam zapytać o jakieś sprawdzone miejsca noclegowe w Zakopanem lub Kościelisku. Aż wstyd się przyznać, ale pierwszy raz będę w górach. Mieszkam na północy kraju i jakoś nigdy nie było mi po drodze . Teraz postanowiłam wybrać się na ferie i nadrobić zaległości . Szukam więc jakichś fajnych pensjonatów lub apartamentów. Standard naprawdę wysoki, aż dziw, że ceny takie niewygórowane. Nie wiecie, jak z obłożeniem? Pewnie już zarezerwowane wszystko, w końcu mamy sezon. Coś o podobnym standardzie znacie w okolicach?
Jak dla mnie najlepszym miejscem jest Bukowina Tatrzańska.
Jadę na narty do Szklarskiej Poręby:)
Brawo za pomysł! W Szczawnicy jest pięknie! Byłam lata temu.
Rok temu byłam w Kotlinie Kłodzkiej i bardzo mi się podobało. Mogę polecić miejscowość Zwardoń. Stamtąd jest łatwy dojazd zarówno do większych miast jak i samych gór
Polecam Bystre za Baligrodem w Bieszczadach, zarówno latem, jak i zimą.
Kilka ośrodków, domki, pokoje, basen kryty, basen odkryty, sauny, knajpki, wypożyczalnia rowerów, korty tenisowe, wyciąg narciarski, rezerwat przyrody, trasy piesze i rowerowe o różnym stopniu trudności, również dla dzieci i osób starszych.
Wybieram się tego lata, jak dobrze pójdzie. Nie było mnie tam ponad 10 lat, a kiedyś jeździłam co roku.
Szklarska Poręba jest idealna:)
A może na Słowację:) Byłam już dwa razy i polecam:)
Popytaj może znajomych w tym temacie?
Gdziekolwiek byś nie pojechała w górach trzeba mieć odpowiednie ciuchy i buty. Na tym nie warto oszczędzać bo tego typu rzeczy służą bardzo długo. Jeżeli nie wiesz za bardzo gdzie kupić to wszystko to polecałabym zajrzeć do nich [url]https://trekmondo.pl/spiwory-i-maty/[/url] bo mają ogromny wybór i bardzo dobre ceny. Myślę, że będziesz zadowolona z zakupów w tym miejscu tym bardziej, że mają bardzo dobre ceny
Świeradów Zdrój i apartamenty Sun&Snow, polecam kolejkę gondolową, wyciągi narciarskie. Warto odwiedzić Czarci Młyn, wodospad Kwisy. Fajnym miejscem jest Pracownia piernikowa Isabell, można zapisać się na warsztaty wypiekania słodkich ciasteczek
Zakopane to obecnie zbytnia komercja. Już nie ma takiego klimatu jak 10 lat temu. A szkoda. W tym roku jadę z Wytwórnią Wypraw do Bukowel. Blisko i tanio. Co prawda to Ukraina, ale zachodnia część. Spokojna. Sam ośrodek jest bardzo fajny, duży i cenowo bardzo przystępny. Jazda z rodziną w tym przypadku za bardzo nie nadwyręża budżetu
Do Karpacza bym pojechała w lutym z dzieciakami, ale czy pandemia pozwoli...?
Wisła albo Zakopane, jeszcze się zastanawiam.
Właśnie wczoraj przeczytałam reportaż o trujących uzdrowiskach i miejscowościach turystycznych. Wracamy do palenia węglem, więc w takim Zakopanem, Rabce, Szczawnicy itd. będzie znów dziesięciokrotne przekroczenie norm stężenia pyłów zawieszonych, więc można jechać się podtruć na ferie.
A ja jadę do Zakopanego, może akurat będzie wiało ☺
Udanych ferii w takim razie. I pogody, która pozwoli pokorzystać z pięknej okolicy.
Ja lubię Karpacz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź