Temat: Naturalne farby do włosów
Czy używacie do farbowania włosów farb i szamponów koloryzujących z drogerii czy też staracie się o naturalną kloloryzację, jeśli tak to jakie produkty polecacie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy używacie do farbowania włosów farb i szamponów koloryzujących z drogerii czy też staracie się o naturalną kloloryzację, jeśli tak to jakie produkty polecacie?
Ja używam najczęściej z drogerii - Joanny i Garniera, bo naturalne farby źle pokrywały włosy...
a co sądzicie o tych farbach Syoss?
[url]http://kolorowapaniikosmetyki.blogspot.com/2013/07/farba-do-wosow-syoss-bez-amoniaku-opinia.html[/url]
Ja się zraziłam do tej marki przez ich szampon, beznadziejny, więc myślę że farby te mają nie lepsze:(
Wolę Naturię
Elanda ma fajne i tanie farby ja używałam ich rubin
Nie próbowałam ale możliwe że się skuszę, bo lubię eksperymenty...
Wolę silniej działające, chemiczne, po naturalnych nie ma takiego efektu
Naturalną to henną kiedyś próbowałam farbować i pamietam, że to wyszło całkiem nieźle, choć efekt trzymał się krótko i w dłuższej perspektywie to się funduszowo nie opłaca.
Ja przerzuciłam się teraz na Naturię i na razie jestem zadowolona:)
[quote=Autisticart]Naturalną to henną kiedyś próbowałam farbować i pamietam, że to wyszło całkiem nieźle, choć efekt trzymał się krótko i w dłuższej perspektywie to się funduszowo nie opłaca.[/quote]
tez tak myślę, lepiej farbować u fryzjera albo farbąnormalną
Mnie też ten temat interesuje bo jestem w ciąży i nie wiem jakich farb mogę używać...:(
Najlepiej naturalnych, ziołowych, żeby potem nie było problemów ze zdrowiem dziecka. Moja mama farbowała w ciąży włosy henną
a ja polecam wyciag z kory natura farba
Ja nigdy nie stosowalam naturalnych środki ale jak kupowalam farby to koniecznie bez amoniaku.
Odkąd raz jako nastolatka zafarbowałam sobie włosy - miały być rude, a wyszły wściekle różowe. No i od tamtej pory jakoś tak zawsze farbuję się u fryzjera. Za bardzo się boję, że znowu coś sobie zepsuję z włosami. Za bardzo by mi wstyd było.
Czasem czasem lubię po sierściuchowić i poszaleć z tego powodu odwiedzam chore i krzywe blogi
Ostatnio edytowany przez Trajkotka (2015-06-22 21:32:01)
Mi farby trochę zniszczyły włosy Dlatego teraz przerzuciłam się na naturalne
Najgorsze jest to że czasem henna barwi siwe włosy na taką zgniłą zieleń... A później trudno ten efekt wyeliminować.
Może 2x trzeba farbować taką farbą, żeby pokryć kolor?
Ja tak robię, odstęp kilku dni jest tu jednak wskazany...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź