Odp: Paznokcie u stóp
[quote=malineczka]Bardzo zwracam uwagę na to z jakiego materiału są wykonane skarpetki, które noszę i wycieram do sucha przestrzenie między palcami  po prysznicu czy kąpieli. Pozwalam też stopom oddychać jak wracam do domu.[/quote]
Bardzo, bardzo dobrze  

Ja zaczęłam dopiero niedawno zwracać uwagę na materiał, z którego wykonane są skarpetki, a stało się tak kiedy kupiłam komplet rewelacyjnych bambusowych i komplet jakiegoś sztucznego dziadostwa, które zmechaciło się już po pierwszym noszeniu. Różnica uświadomiła mi, jak duże ma to znaczenie. Teraz zaopatruję się w C&A w skarpetki z eko bawełny. Długo się noszą, nie niszczą się w praniu i wyraźnie czuję większy komfort noszenia. 
A to, co pisze Malineczka o dokładnym wycieraniu przestrzeni między palcami, to absolutnie podstawowa czynność, którą też często przez pośpiech zaniedbywałam. Na szczęście nie skończyło się żadną grzybicą, ale lepiej zapobiegać, niż leczyć.

Jak wiem, ze mam buty mieć pokazujące pazurki to ok pomaluję, ale sama z siebie to tak średnio.
 Jak wiem, ze mam buty mieć pokazujące pazurki to ok pomaluję, ale sama z siebie to tak średnio.