Temat: Jakich producentów sprzęt macie w swojej kuchni?
Głównie chodzi mi o piekarnik, kuchenkę mikrofalową, okap, płytę grzewczą czy kuchenkę. Ciekawi mnie właśnie jaka marka króluje w Waszych kuchniach?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Głównie chodzi mi o piekarnik, kuchenkę mikrofalową, okap, płytę grzewczą czy kuchenkę. Ciekawi mnie właśnie jaka marka króluje w Waszych kuchniach?
U mnie kuchnia Amica a okap Electrolux
U mnie tylko mastercook
Amica-wszystko.
Szczerze mówiąc nie przywiązuję wagi do firm. Większą uwagę zwracam na parametry urządzeń.
U mnie w domu rządzi Whirlpool, jak kupowałam to okazało się, że wszystkie parametry sprzętu które chce mieć spełnia sprzęt właśnie tej firmy:).
Ja zwracam uwagę też na wygląd, i tu Whirlpool nie wypada najlepiej w porównaniu z innymi markami
U nas króluje Samsung: płyta gazowa, lodówka, pralka, piekarnik.
Okap i mikrofala - zelmer.
Zmywarka - Bosch.
A ja uznaję w kuchni polskie urządzenia ... Amica jest ok:)
Nie zwracam uwagi na markę -raczej na cenę:)
Amica dzielnie służyła kilka lat. Piekarnik Mastercook wydawał się nieco oszukiwać na temperaturze (zawyżał wskazania), ale koniec końców co miał upiec to upiekł. Ostatnio część sprzętu wymieniona na Beko.
U mnie totalny misz-masz sprzętowy, każda rzecz z innej firmy ![]()
U mnie też, nie zwracam specjalnie uwagi na marki
A ja cenię Tefal, ostatnio kupiłam ich grill elektryczny, wygląda solidnie
Tu akurat marka ma niewiele wspólnego z trwałością tylko częstość używania i odpowiednie czyszczenie go
[quote=malinka]Ja zwracam uwagę też na wygląd, i tu Whirlpool nie wypada najlepiej w porównaniu z innymi markami[/quote]
Oj nie zgodzę się. Moje sprzęty w kolorze inox idealnie wpasowały się w czerwoną kuchnię.
U mnie przewarza błękitny kolor, ściany i tonacja większej części mebli jest taka
najbardziej podobają mi się białe meble i ściany w kuchni, dają wrażenie czystości
białe meble i ściany w kuchni (bo takie mam) dają wrażenie przede wszystkim przestrzeni, ale warto dodać jakiś kolorek, ponieważ może być za bardzo "szpitalnie".. my dodaliśmy parę frontów w kolorze śliwki, który został też dodany w salonie i holu..
Zastanawiam się komu dobrze byłoby zaufać, jeśli chodzi o piekarnik. Przyznam się, że od liczby piekarników na rynku można dostać zawrotu głowy. Oczywiście, fajnie jakby to był sprzęt możliwie jak najnowocześniejszy ![]()
Ja mam dużo sprzętu firmy multicooker świetnie się te urządzenia sprawdzają u mnie w kuchni, bardzo je lubie.
Ja tak nie zwracam uwagi na markę jak na to czy jest łatwy w obsłudze;)
To tak jak ja i jeszcze na cenę oczywiście ![]()
Różnie bywa, lecz jeżeli chodzi o sprzęt jest to głównie Amica i Elecrolux, a co do patelni - firma Tefal.
A ja mam totalny misz masz...
Ale po większości jest Electrolux i Amica
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź