Odp: Jakie kwiaty do mieszkania?
Polecam stary dobry asparagus, trochę zapomniany, a szkoda
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Polecam stary dobry asparagus, trochę zapomniany, a szkoda
Dopóki jest zielony, to ładny, ale potem strasznie się osypuje. Dlatego wolę kwiaty z większymi liśćmi
Mnie bardzo się podobają guzmanie, niestety po przekwitnięciu obumierają
Nie lubię paproci w domy, natomiast w leśnym ogródku są cudowne. A chciałabym coś postawić w łazience na parapecie. Co polecacie?
Żywe kamienie:) Są słodkie:)
Paproć w łazience ładnie się prezentuje, jak zwisa gdzieś z góry
Ja w łazience nie mam kwiatów, w pokojach mam storczyki.Za paprotkami nie przepadam.
A ja kocham paprocie. Wprowadzają klimat, który bardzo lubię.
fiolki sa latwe u utrzymaniu i ladnie kwitna
Ja ostatnio zakupiłam sobie ozdobnie bukieciki z begonii , wyglądają podobnie jak te w tych małych wazonikach. Myślę teraz czy nie zasadzić ich na działce gdzieś w doniczkach Bardzo ładne są to kwiaty.
Ostatnio edytowany przez Tryfena (2014-07-29 08:58:23)
Ja akurat mam pełno storczyków
pelargonie:)
Storczyki i odmiany balkonowe iglaków.
Aktualnie moją miłością jest fikus A tak to mam draceny, hibiskusa, krotona, zamiokulkasa (czy jakoś tak), anturium, kalanhoe i bambusy
Ja kupiłam ostatnio znajomym parę doniczek z kwiatami z tego sklepu, warto sprawdzić.
Mają bardzo rozbudowaną ofertę i niskie ceny
Ostatnio edytowany przez mezzanine (2014-07-14 10:44:40)
Ja mam kilka kwiatów doniczkowych, ale przeważnie kupuję w kwiaciarni do ozdoby. Zdaję sobie sprawę, że to trochę nie ma sensu, ale takie coś sobie wymyśliłam. Kupuje takie 2-3 razy w miesiącu, pojawiło się to odkąd rzuciłam palenie, zastąpiłam sobie kupowanie papierosów tym. Każdy ma na to inny sposób, ja mam właśnie taki .
U mnie króluje dracena i paprocie
U siebie w domu mam storczyki. Jednak jest to wymagająca roślina i trzeba wiedzieć, jak się nią zajmować. Dla chętnych mogę podrzucić artykuł, gdzie są opisane podstawy pielęgnacji tego kwiatka
Storczyki- uwielbiam Jedyne kwiaty (oprócz kaktusów) które mi nie padają
W mieszkaniu preferuję zwisające rośliny, bo mi miejsca nie zabierają smile I są doskonałym elementem dekoracyjnym - "wygładzają" ostre kontury mebli czy półek.
Moją osobistą miłością są paprocie, ale one bywają kapryśne w uprawie.
Na parapecie mam druga osobistą miłość - fiołki afrykańskie
Ostatnio edytowany przez Zaberlids (2015-04-08 08:42:32)
W moim domu dominują paprotki i storczyki, więc polecam. ...również nie przepadam za kaktusami - słyszałam, że pecha przynoszą.
Zaczęłam od storczyków, które okazało się, że są bardzo wytrzymałe.
Mam trzy paprotki, ale takie, że wstyd na szafkach je trzymać, a ostatnio na jesień kupiłam fikusa, ale póki co jest na etapie odrastania liści.
Mam jeszcze skrzydłokwiat - również łatwy w utrzymaniu, za to gerbera na zmianę usycha i odżywa i nie wiem co jest tego winą. Podejrzewam, że kiepska ziemia.
Mnie zainspirowało po obejrzeniu pewnego filmu na polsacie drzewko Bonsai. Dziewczyny czy któraś z was to trzymała u siebie w domu? Jakie macie spostrzeżenia i wskazówki aby dobrze się one utrzymywało? Ja bym u siebie chciała to tak zahodować by u mnie ładnie wyrosło;)
Dużo roślin ma składniki szkodliwe, trujące. Dlatego warto poczytać o szkodliwym i dobrym działaniu roślin. Do dobrych należą m.in. paprocie, aloes, dracena,skrzydłokwiat,palmy dekoracyjne,wężownica.
A jeśli chodzi o kota to daję link,które są przyjazne kotkowi
A mam do was bardzo szybkie pytanie czy w lecie używacie coś takiego jak kwiatki przeciw komarom ? Czy nie używacie takich rzeczy..Ja mam u siebie taki kwiatek i żaden komar do mnie nawet nie wleci bo akurat takiej potrzeby nie ma. Ja muszę na to mocno uważać, bo jakby chciał do mnie wlecieć to byłoby ciężko.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź