1

Temat: Woda lamelarna

Woda lamelarna miała być kosmetykiem, który przyniesie przełom w pielęgnacji włosów. Miał być wielki hit - czy jest?

Produkt działa natychmiastowo. Dzięki maleńkim cząstkom aktywnym - lamelom, wnika w strukturę włosa wypełniając uszkodzenia. Nawilża, nabłyszcza, daje efekt tafli. Wielu producentów kosmetyków do włosów ma go w swojej ofercie. Skusiłam się i ja, a Wy?

Opinie o produkcie, na który się zdecydowałam, były podzielone. Większość na plus, że jest efekt wow i w ogóle cud, problemy znikają, włosy są sypkie, nie obciążone, błyszczą. Kilka opinii, że nie zaobserwowano żadnego efektu i produkt jest jak zwykła odżywka. Akurat na ten była promocja, a zawsze mnie to zachęca, bo jak już wyrzucić pieniądze w błoto, jeśli się kosmetyk nie sprawdzi, to lepiej mniej niż więcej. Kupiłam.

Przeczytałam instrukcję, zaaplikowałam mniejszą ilość niż zaleca producent, bo to na próbę, doliczyłam do 20, bo 10 - 20 sekund się trzyma, włosy zrobiły się gorące i... zaczęły wypadać. Zanim spłukałam preparat z włosów, zatkałam nimi odpływ. Nie stosowałam kosmetyku na całej długości, tylko z dala od skóry głowy i aż po same końcówki, tak jak było napisane na opakowaniu. Mijają trzy dni i tracę dużo włosów przy każdym czesaniu. sad

To nie jest bezpieczny produkt. Na pewno nie dla każdego. Nie mam porównania z kosmetykami od innych producentów. Może źle trafiłam. Wierzę, że na niektórych działa korzystnie, zwłaszcza jeśli ktoś ma grube i gęste włosy, ale ja mam cienkie i zalecam ostrożność, jeśli ktoś chce spróbować.

2

Odp: Woda lamelarna

Nie używałam takiego wynalazku jeszcze... Ale jak to włosy wypadają? Może po prostu łamią się na jakiejś długości, gdzie ją nakładałaś...?

3

Mam długie włosy, więc na początku ciężko było zauważyć, czy to wypadanie czy łamanie się, ale masz rację, przy dłuższej obserwacji widać doskonale, że się łamią. "Odpadło" już tyle, że kiedy podniosę kosmyk, to odstają od niego na wszystkie strony włosy różnej długości. Nie tak, jak to jest naturalnie, że włosy w różnej fazie mają różną długość, tylko jakby je ktoś postrzępił. To wygląda trochę tak, jakby kosmetyk okazał się za mocny i... upalił te włosy?

4

Ewidentnie są uszkodzone....