1

Temat: Zastosowanie likierów w kuchni

Ktoś wie coś więcej na temat zastosowania likierów w kuchni - np. Amaretto czy Tiramisu? Macie swoje sprawdzone przepisy z ich użyciem?

2

Odp: Zastosowanie likierów w kuchni

ja nie używam żadnych alkoholi w kuchni bo mam małe dzieci ale chętnie i ze smakiem zjem tort czy inne ciacho nasączone jakimś trunkiem...

3

Odp: Zastosowanie likierów w kuchni

wódką/spirytusem rozcieńczonym w kawie lub mocnej herbacie nasączam biszkopt na tort smile
do tiramisu dodaję yyy ten likier migdałowy ... no... yy zapomniałam big_smile

4

Odp: Zastosowanie likierów w kuchni

Likiery np. Amaretto dodaje do kawy, to znaczy najpierw robię czarną kawę, dolewam łyżkę likieru a na koniec bitą smietanę lub mleczko: pycha!!

5

Odp: Zastosowanie likierów w kuchni

I wychodzi kawa z "prądem", he he

6

Odp: Zastosowanie likierów w kuchni

a do kawy lubię baileysa, ale nie wiem czy to likier
i jeszcze takie podwójne - w dwóch butelkach jest w jednym białe w drugim czarne, to likier kawowy jest- pycha!

wiem - szeridans (jakkolwiek się to pisze!)

7

Odp: Zastosowanie likierów w kuchni

Likier dobra rzecz, tylko ja nie dodaję go ze względu na finanse do ciast, deserów, bo mi było by szkoda.

8

Odp: Zastosowanie likierów w kuchni

Ja dodaję jajeczny do naleśników, pycha:)