Odp: Niedługo święta
Ależ z Ciebie obżarciuch
A pomyślałaś choć przez chwilę o Etiopii? Od razu byś straciła apetyt...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ależ z Ciebie obżarciuch
A pomyślałaś choć przez chwilę o Etiopii? Od razu byś straciła apetyt...
a ja dziś kupiłam ładny kawałek wołowinki, będzie na sylwestra tatar
oo tatar pycha!
co do coli nie lubię ... za słodka dla mnie ![]()
colę jak się zacznie pić to nie ma końca, więc rzadko kupuję, na święta był wyjątek...
Ja uwielbiam colę z plasterkiem cytryny, mniam ![]()
Ksymena - Etiopii nie pomogę dietą.
Nie cierpię tatara bleeeeee
Ja chyba raz tylko w życiu jadłam. Smakował mi, ale już bym się nie skusiła raczej. Mam obawy.
jak się samemu zrobi z mięsa wiadomego pochodzenia to nie ma się czego obawiać...
wolę tatar niż owoce morza, które śmierdzą z daleka...
Ależ ty jesteś delikatna, jak ta księżniczka na ziarnku grochu... Ale zapewniam Cię, gdybyś np. na tydzień trafiła do obozu koncentracyjnego, to już po 2 dniach marzyłabyś choćby o kawałku ryby z taaakimi ośćmi! Jednak byt kształtuje świadomość..
ryby lubię wszystkie ale krewetki, itp nie podchodzą mi...
Święta wielkanocne za miesiąc -hura.
Za miesiąc Mikołajki - największe z obchodzonych przeze mnie świąt
Nie no... żart.
W ubiegłym roku nie poczułam żadnej magii żadnych świąt, a lubię ten klimat, mimo iż nie obchodzę. Z roku na rok coraz bardziej zwykłe są te święta i to samo zauważają moi znajomi. Co się dzieje?
Mnie irytują już te reklamy na Boże Narodzenie, jakby ludzie nic innego nie robili po 1.11. tylko planowali menu i prezenty na święta..
A ja już nie mogę się doczekać Świąt ![]()
Ja lubię dania przygotowywać na wigilię. Najlepiej wychodzi mi chyba ryba, ale chciałabym spróbować czegoś nowego np. pierogów z kiszoną kapustą, gdzie znalazłam przepis na: [url]https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/pierogi-z-kapust%C4%85-kiszon%C4%85[/url] . Do tego lubię barszcz, żurek i zupę z łazankami.
To fakt święta zbliżają się dużymi krokami. Jestem ciekawa czy macie już dla wszystkich prezenty.
Ja jeszcze wszystkich nie mam jednak nad nimi pracuję. Teraz intensywnie inspiruję się tym [url]http://www.euro.com.pl/artykuly/wszystkie/artykul-upominek-dla-przyjaciolki-na-mikolajki-co-dla-niej-wybrac.bhtml[/url] poradnikiem bo jest tam sporo ciekawych propozycji ![]()
Sama zastanawiam się póki co, jakie ciasta upiec na święta i powiem Wam, że bardzo kusi mnie.. Mamy tutaj bowiem możliwość zamówienia z dostawą do domu wybornych wypieków, bądź też świątecznych tortów i jestem przekonana, te pyszne ciasta sprawią radość wszystkim domownikom, a ja zaoszczędzę sobie nieco pracy.
Najlepiej takie z bakaliami, bo z tym mi się kojarzą świąteczne wypieki
Tak, warto czytać składy produktów, bo nieraz i te droższe są nafaszerowane chemią...
W tym roku przyznaję, że kupuję trochę gotowych dań, np. pierogi, bigos... Ale rosół będzie domowy!
Ja w tym roku nie szalałam w kuchni i kupiłam delikatesowe pierogi i krokiety
Dziś piekę sernik i makowiec. Kupiłam też opakowanie pierniczków dr. Oetkera i zleciłam ich wykonanie dziecku
Zamiast siedzieć przed komputerem pobawi się w cukiernika
Właśnie wycina foremkami pierniczki i układa na blasze Wieczorem będziemy je dekorować i wieszać na choince.
Teraz to wszystko można kupić gotowe, jednak to nie ten sam smak, ale można więcej czasu poświęcić rodzinie. Coś za coś, ale ja bym wybrała czas z rodziną. Te pierniczki to super sprawa! ![]()
[quote=karolinkamarzec]Teraz to wszystko można kupić gotowe, jednak to nie ten sam smak, ale można więcej czasu poświęcić rodzinie. Coś za coś, ale ja bym wybrała czas z rodziną. Te pierniczki to super sprawa!
[/quote]
Pierniczki wyszły naprawdę smaczne, w smaku jak domowe i ładnie pachną. Są mięciutkie, więc nie muszą leżakować. Najważniejsze dla mnie jest to, że dziecko miało przyjemne zajęcie na wiele godzin, a ja w tym czasie mogłam zająć się innymi obowiązkami.
A pierniki musiałam schować, bo jak się wszyscy dorwali to została połowa.
Zostałam strażnikiem pierniczków i wyjmę je dopiero na wieczerzę wigilijną
.
W tym roku te święta będą jakieś takie nieświąteczne.... Nigdzie się nie wybieramy, a zawsze to był fajny wyjazd na koniec roku, sylwester w górach itd. Pandemia zniszczyła wszystko....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź