Temat: Grillowanie ;)
Co dobrego przyrządzacie na grilla ? Jakieś sprawdzone przepisy ?
U nas najczęściej karkówka, boczek, kiełbaska. Ostatnio też zaczęłam kurczaka posypywać przyprawą złoty kurczak i zawijać w folię, nie jest wtedy suchy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co dobrego przyrządzacie na grilla ? Jakieś sprawdzone przepisy ?
U nas najczęściej karkówka, boczek, kiełbaska. Ostatnio też zaczęłam kurczaka posypywać przyprawą złoty kurczak i zawijać w folię, nie jest wtedy suchy.
Folia na grillu to fatalna sprawa, przecież to jest chemia, uwalnia toksyczne substancje pod wpływem temperatury... Ja nawet ryżu w folii nie gotuję, a co dopiero coś w niej piec...
wszystko mieska, rybki, warzywka, makarony, czasem nawet owoce
Diabela, z grilla super smakuje brzoskwinia z serem kozim i odrobiną cynamonu z Wietnamu z knorra.
> a_grestowa napisał/a:
> Diabela, z grilla super smakuje brzoskwinia z serem kozim i odrobiną cynamonu z Wietnamu z knorra.
Ale jak ?? poproszę dokładny przepis.
Ja uwielbiam z grilla karkówkę i oscypki
U mnie królową jest zawsze sałatka ziemniaczana i karczek marynowany przez mojego męża.
Kiełbaska, Kaszanka, Karkówka, Cukinia z chili oraz Szaszłyki (cukinia, papryka, cebula, pierś z kurczaka, pieczarki) tak to zawsze u nas wygląda
Dużo warzyw i niezbyt tłuste mięsko - gotowe kiełbasy zwykle zawierają azotyny, więc lepiej ich nie grillować!
Ale właśnie one najlepiej smakują...
Uwielbiam różne grilowane serki. Oscypki, albo brie Zawijam je w folię, żeby mi nie przekapały przez ruszt. I jakoś przyzywczaiłam się do greckiej satałki, orzeźwia smak mięsnych przysmaków
Ja polecam cukinię i paprykę z grilla!
U mnie grill to zawsze mięso plus warzywa:)
Kaszanka plus banany
Nie jadłam nigdy grillowanej kaszanki. Na grilla jest jakaś specjalna wersja z dodatkami, czy to ta sama kaszanka, którą przyrządza się z cebulką na patelni?
Polecam zwykłą kaszankę na grilla, tak samo jak białą kiełbaskę:)
Chyba mam zaległości. Grillowałam w tym roku raz, w czerwcu, na Dzień Ojca.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź