Odp: Codzienna pielęgnacja włosów
Ja katuję swoje włosy szczotką i zawsze się spieszę, a nie wolno czesać od razu po myciu. powinny być lekko podsuszone.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja katuję swoje włosy szczotką i zawsze się spieszę, a nie wolno czesać od razu po myciu. powinny być lekko podsuszone.
Ja zawsze czeszę zaraz po myciu, bo potem mi się plączą strasznie...
Ja nie lubię zaś suszyć mam wrażenie, że są wtedy bardziej sianowate. Nie wiem czy wspominałam, kupiłam tę tanią odżywkę mleczną w mega opakowaniu i jak na już 3 miesiąc stosowania to chyba w końcu widzę efekt miękkości. Chciałabym jeszcze zwiększyć ich objętość ale tego się już nie da.
[quote=niechcemisie]Ja katuję swoje włosy szczotką i zawsze się spieszę, a nie wolno czesać od razu po myciu. powinny być lekko podsuszone.[/quote]
Zdecydowanie lepiej poczekać aż podeschną, masz rację, takie mokre są bardzo kruche i wrażliwe na czesanie.
I jeszcze szczotka powinna być wykonana z naturalnego włosa.
A ja jak czekam aż podeschną to potem ich nie mogę rozczesać i jeszcze więcej ich wyszarpuję
[quote=Jedwabna]A ja jak czekam aż podeschną to potem ich nie mogę rozczesać i jeszcze więcej ich wyszarpuję [/quote]
U mnie jest to samo więc zawsze czeszę je zaraz po myciu... Są wtedy śliskie i lepiej się rozczesują...
Ja chyba obetnę swoje, bo już nie mam siły. Są za długie i coraz ciężej je rozczesać.
Ja nigdy nie miałam problemów z rozczesywaniem, chyba mam rzadkie włosy po prostu, wiec za dużo się nie plączą
Dużo przydatnych informacji na temat pielęgnacji włosów takich jak odpowiednie mycie, suszenie czy szczotkowanie znajdziecie tutaj [url]http://sposoby-na-wlosy.blogspot.com/[/url]
"Włosy wizytówką kobiety"? A nie piersi, tyłek?;)
Chciałabym mieć problem z rozczesywaniem bo jak na razie moje włosy są tak przerzedzone i jest ich strasznie mało, że nie ma czego rozczesywać.
Jeśli chodzi o pielęgnację czytałam kiedyś, że powinno używać się małych ilości szamponu ponieważ od zbyt dużej ilości tej skoncentrowanej chemii włosy się szybciej przetłuszczają.
Powinno się przede wszystkim rozrzedzać szampon pół na pół z wodą a nie lać z butelki taki gęsty na włosy... A używać tyle żeby je umyć porządnie.
Na pewno trzeba dobrać szampon do swoich włosów, a nie słuchać mamy, koleżanki czy jeszcze kogoś innego. Jak już znajdziemy ten odpowiedni, problemy są o wiele mniejsze...
Ale co to znaczy odpowiedni?
Ja codziennie podczas kapieli myję włoski i pielęgnuję, uważam że nie zastapi się szamponu i odżywki takim suchym szamponem.
Codzienne mycie włosów to największa szkoda dla nich... Naprawdę wystarczy co 3 dni, sprawdziłam na sobie!
To zależy jak się włosy 'przyzwyczają"
Jak myjecie codziennie to one szybciej się przetłuszczają
Też tak myłam codziennie, a potem nie mogłam sobie z nimi poradzić, nie błyszczały i byył jak "sprane"...
Teraz mamy w kranach taką wodę, że trzeba używać odżywek i nabłyszczaczy żeby włosy jakoś wyglądały
[quote=katasia]Codzienne mycie włosów to największa szkoda dla nich... Naprawdę wystarczy co 3 dni, sprawdziłam na sobie![/quote]
Ja też na swoich sprawdziłam i dopóki mam bieżącą wodę w domu będę myć je codziennie.
We włosach osiada więcej zanieczyszczeń niż na twarzy, bo jest więcej zakamarków.
Gdybym była górnikiem na kopalni albo robotnikiem budowlanym to miałabym co zmywać codziennie, a tak to myję co 2-3 dni (teraz częściej bo chodzę w czapce)
Ja na szczęście należę do osób, które mogą myć włosy 2 razy w tygodniu. Za to moja mama musiałaby je myć 2 razy dziennie... Jedyne co ostatnio robię z moimi włosami to je czeszę i związuję w koński ogon. Dawniej często prostowałam, ale tak się poniszczyły, że wolałam to ograniczyć.
Ostatnio nie myłam 3 dni z powodu przeziębienia. Ale chodząc w czapce normalnie tak się nie da
Ja normalnie myję włosy codziennie, tylko jak mam wolne i nie planuję nigdzie wychodzi to wytrzymam 2 dni. Moje włosy się dość szybko przetłuszczają, ale ja też strasznie lubię efekt lekkich, czystych i puszystych włosów używam aptecznego szamponu Biokap, do tego jakaś lekka odżywka. Mam włosy w dobrej kondycji więc na razie masek nie uskuteczniam!
ja używałam kiedyś specyfików wella do mycia włosów, do farbowanych, bo często farbuję. i choć byłam naprawdę zadowolona z tej firmy, to zaczłęy się szybciej przetłuszczać i trochę wypadać. nie przypisuje winy temu wlasnie szamponowi i odzwyce, a zabiegom ktorym ostatnio sie poddawalam, a ktore niszcza włosy. i tak jak majka polecam biokap, na ktory ostatnio sie przerzucilam, zarowno farby (już jakis czas nimi farbuje) a ostatnio tez szampon przeciw wypadaniu wlosow. no i zauwazylam, ze wlosy sa miekkie, faktycznie mni9ej wypadaja, a to czego sie nie spodziewalam, moge je teraz myc co 2-3 dni (a mylam codziennie). mysle, że dla kondyncji wlosow istotne jest by zmienic szampon i odzywke co jakis czas.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź