Odp: Cellulit - kosmetyki czy ćwiczenia?
Dziewczyny, sposób walki zależy też od stopnia cellulitu: pierwszy, drugi, trzeci, czwarty. Pierwsze dwa podobno można zwalczyć samodzielnie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziewczyny, sposób walki zależy też od stopnia cellulitu: pierwszy, drugi, trzeci, czwarty. Pierwsze dwa podobno można zwalczyć samodzielnie.
Szczerze mówiąc jesli chodzi o cellulit to ani to ani to może nie okazać się skuteczne. Wydaje mi się, że najlepszym i najskuteczniejszym sposobem na pozbycie się tego problemu jest specjalistyczny i profesjonalny zabieg medycyny estetycznej.
na cellulit idealnie sprawdzą się bańki chińskie.
Nie wiem czy zauważyłyście, że bardzo często w składzie kosmetyków anty celulitowych znajduje się KOFEINA! To mnie zaciekawiło, bo często robię domowy piling z fusów kawy.
u mnie na cellulit najlepiej zadziałało bieganie, serio dziewczyny nawet wolny truchcik pomoże z cellulitem
Najgorzej polegać na samych kosmetykach. Może i jestem facetem ale temat jest mi dobrze znany, nie ma nic lepszego jak intensywny i regularny sport. Kosmetykami można jedynie wspomóc ale jakoś bardzo bym się na nich nie skupiał
Kobiety wierzą w kosmetyki, albo może inaczej... łudzą się, że same kosmetyki pomogą, bo to takie łatwe rozwiązanie. Takie się wydaje, a rozwiązaniem żadnym nie jest. Jeden jest plus tych kosmetyków, że skóra jest po nich przyjemna w dotyku .
Na cellulit najlepiej zastosować złożoną pielęgnację. Ja polecam bańkę chińska, osobiście korzystałam z tego zabiegu. Natomiast takie zabiegi należy połączyć z racjonalnym odżywianiem i aktywnością ruchową, np. spacerem.
Bardzo bym chciała stosować bańkę chińską, ale niestety przeciwwskazaniem są pękające naczynka i tendencja do tworzenia się pajączków.
Ja stawiam na ćwiczenia, wysportowane ciało nie łapie cellulitu.
To fakt, organizm jest lepiej dotleniony, ciało zgrabniejsze, zbędna tkanka się nie gromadzi i cellulitu jest mniej, albo i nie ma go wcale.
Najlepszym rozwiązaniem na zminimalizowanie cellulitu są regularne ćwiczenia i aktywność fizyczna w ciągu dnia.
Kosmetyki owszem pomogą zmniejszyć widoczność cellulitu, ale sam krem lub balsam nie jest w stanie zlikwidować problem. Dopiero w połączeniu ze zdrową dietą, ćwiczeniami oraz masażem pomoże zmniejszyć cellulit. Dlatego ja stawiam na ćwiczenia!
Na cellulit polecam olejek Busajna. Świetny do ciała ujedrnia, nawilża skóre, mega po nim jest napięta i jedrna
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź