Temat: Kosmetyki na zmarszczki
Macie swoich kosmetycznych ulubieńców? Które kremy szczególnie zrobiły na was wrażenie i możecie z pełną odpowiedzialnością je polecić? Ja to już w mało co wierzę, ale poczytam sobie, co wiecie na ten temat
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Macie swoich kosmetycznych ulubieńców? Które kremy szczególnie zrobiły na was wrażenie i możecie z pełną odpowiedzialnością je polecić? Ja to już w mało co wierzę, ale poczytam sobie, co wiecie na ten temat
Na zmarszczki kosmetyki nie działają, bo one są w głębszych warstwach skóry niż docierają składniki aktywne w kremach... Tylko te drobne powierzchniowe zniwelujesz kremem...
Ja zastanawiam się, czy nie kupić sobie kremu Active C. Bardzo dobre zbiera rekomendacje.
Ja staram się przed wyborem kremu na zmarszczki poszukać opinii na różnych stronach. Ostatnio kupiłam krem na zmarszczki z Tołpy, jest teraz produktów tej firmy sporo i cena mi odpowiada, nie jest z kosmosu, a krem fajnie się wchłania i dobrze napina mi skórę jestem zadowolona. Możecie podeprzeć się info albo poszukać coś innego dla siebie.
Z drobnymi zmarszczkami radzi sobie serum do twarzy LV Polska.
Sama jestem dosłownie zakochana w kosmetykach elixir by nature. Przede wszystkim mają piękny, ziołowy zapach. Poza tym świetnie oczyszczają skórę i co dla mnie jest bardzo istotne, łagodzą podrażnienia, przy czym sprawiają, że staje się gładka i delikatna w dotyku. Dotyczy to w zasadzie wszystkich kosmetyków z linii Pure kontrol-serum, kremu a także mgiełki i żelu myjącego.
Ja mam wiele ulubionych kosmetyków często tez testuję nowości kosmetyczne. Dla mnie poznawanie i testowanie to ogromn przyjemność. Często też buszuję po takich drogeriach internetowych by znaleźć jakieś nowości i mało znane marki, które są zazwyczaj bardzo dobre.
Szukając kremu na zmarszczki, na pewno warto sprawdzić, jaki ma skład. Obecnie najbardziej skuteczne w odmładzaniu są chyba roślinne komórki macierzyste. Do tego koniecznie trzeba pamiętać o ochronie skóry przed słońcem. Ten krem ma ciekawy skład, właśnie z komórkami macierzystymi .
Mnie po olejkowych kosmetykach swędzi skóra na twarzy...:/
A próbowałyście już kosmetyków polskich marek? Polski przemysł kosmetyczny jest naprawdę bardzo dobrze rozwinięty , sama od czasu do czasu używam naszych kosmetyków i zawsze byłam zadowolona, więc może warto spróbować?
Ja używam na razie delikatnych, ale zajęłam się pielęgnacja przeciwzmarszczkową u mojej mamy. Wiec najlepiej działać wieloetapowo - dokładny demakijaż, tonik i dopiero krem , używać masek i serum. Suuper efekty były po Loreal laser- naprawdę ekstra efekt, kiedyś używała Avon playinum , anew - na początku działały ale potem skora się chyba przyzwyczaiła . Hitem kremy Bandi, genialny krem Bandi kompres, Lierac- świetny ale trzeba dobrać odpowiedni, najlepiej wypróbować początkowo próbki i potem wybrać bo cena wysoka. Ale to luksusowe kosmetyki. Kremy które nas rozczarowały? Vichy neoviadol, krem Janda- fajnie nawilża ale efekt p/ znarszczkowy nie był zauważalny.
[quote=Ewka_]Szukając kremu na zmarszczki, na pewno warto sprawdzić, jaki ma skład. Obecnie najbardziej skuteczne w odmładzaniu są chyba roślinne komórki macierzyste. Do tego koniecznie trzeba pamiętać o ochronie skóry przed słońcem. Ten krem ma ciekawy skład, właśnie z komórkami macierzystymi .[/quote]
Planuję kiedyś kupic go swojej mamie i sprawdzić czy faktycznie tak działa. Druga sprawa że dla każdego co innego jest dobrego.
[quote=koniczynka58]Ja staram się przed wyborem kremu na zmarszczki poszukać opinii na różnych stronach. Ostatnio kupiłam krem na zmarszczki z Tołpy, jest teraz produktów tej firmy sporo i cena mi odpowiada, nie jest z kosmosu, a krem fajnie się wchłania i dobrze napina mi skórę jestem zadowolona. Możecie podeprzeć się info albo poszukać coś innego dla siebie.[/quote]
Uwielbiam Tołpe, ale nie mogę u nich utrafić z kremem do twarzy:/. Moja siostra co nie kupi to jest bardzo zadowolona. Tołpa przy okazji zakupów za grosze daje próbki.
A próbowałyście może takiego kremu dla kobiet w okresie menopauzy ? Skóra w pewnym wieku znacząco się zmienia i takie zwykłe kremy jakby przestawały działać. Szukam jakiegoś rozwiązania, chyba już z osiem różnych kremów testowałam a wszystkie są słabe
Ja jeszcze w tym wieku nie jestem, ale lubię firmę Vichy.
A ja polecam kremy Dermedic, na bazie wód termalnych:)
Bardzo lubię kremy Nivea Q10
Najlepiej udać się do dermatologa, on dobierze ci odpowiednie kosmetyki i być może zabiegi. znajdziesz informacje czym zajmuje się dermatologia estetyczna.
Każda kobieta obawia się zmarszczek, ta też... Zauważyłam ostatnio, że robią mi się na czole i wokół ust, zaczynam się zastanawiać co z nimi zrobić.
Ja na zmarszczki bardziej niż kremy polecam zabiegi, jak np. wypełnianie kwasem hialuronowym zmarszczek o którym możecie poczytać
No ja tak samo nie korzystam z takich kremów.
Kosmetyki swoją drogą, a może po prostu iść na lifting twarzy...
Jak już nie pomogą zmarszczki to warto tutaj pomyśleć o zabiegach jakiś dobrych naturalnych, aby pomogło. Salon we Wrocławiu ma wiele ciekawych takich propozycji godnych uwagi. Może warto by było zainwestować w takie coś
Podobno ćwiczenia twarzy pomagają - są tacy, co twierdzą, że nawet niwelują płytkie zmarszczki:)
Najlepiej zaopatrzyć się w kosmetyki profesjonale, takie jak używają kosmetyczki w salonach urody. Można je kupić , to hurtownia kosmetyczna, która ma całkiem spory wybór i dobre ceny, sprzedają też wyposażenie so salonów, urządzenia do wykonywania zabiegów kosmetycznych, różnego rodzaju akcesoria.
Ciekawą opcją na zmarszczki i całkowicie naturalnym jest krem pod oczy domowej roboty , moja znajoma to stosuje i sama go wytwarza, zadowolona jest z docelowych efektów kremu. Zmarszczki znikają, czyli krem robi robotę.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź