Odp: Dodatki do potraw głównych.
oooooooo to musze sie mamy zapytać - są słodki bo i na miodzie i ostre bo w musztardzie - ale postaram sie opis wklepac jak najszybciej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
oooooooo to musze sie mamy zapytać - są słodki bo i na miodzie i ostre bo w musztardzie - ale postaram sie opis wklepac jak najszybciej
To zapytaj, bo fajnie to brzmi i może mi całkiem smakować w takim zestawieniu.
A można po prostu zrobić coś ładnego z owoców.
Np. motylka:
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images46.fotosik.pl/218/78d4da532c2a2a6a.jpg[/img][/url]
śliczniutki .... ale ciekawe jak to wyciąć - ładnie by wyglądały takie dekoracje na świątecznym stole
Ze środka jabłka plasterek i go zgiąć delikatnie... Tak to widzę...
chyba masz rację ...
Albo takie cudeńko:
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images49.fotosik.pl/219/e3640ad3e75c4cf2.jpg[/img][/url]
a mi to sie takie coś marzy .... ale jak to zrobić ....
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images40.fotosik.pl/214/698caa3a04ce6b23.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images50.fotosik.pl/219/94bc5ceba6bf408b.jpg[/img][/url]
To tylko mistrzowie potrafią...
bo mają magiczne noże ... i ręcę
Ręce, bo to już można nazwać sztuką...
chciałabym być takim mistrzem
To nie musi być mistrz..mam koleżankę która skończyła gastronomik..od 2 lat pracuje w restauracji i robi cuda nożem...wycina takie bajery z ogórka,marchewki...
Oj trza mieć dar w rękach i potrafić wymyśleć cosik takiego
Przyprawy, szczególnie te korzenne są bogate w przeciwutleniacze, które zapobiegają niekorzystnemu działaniu wolnych rodników.
Badania wykazały, że imbir zmniejsza ryzyko zachorowania na raka okrężnicy. Skuteczne w zapobieganiu chorobom nowotworowym są także curry i kurkuma.
Natomiast bazylia, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, oregano i tymianek wykazują bardzo silne działanie antyoksydacyjne.
Jak podaje Yahoo, badania przeprowadzone pod kątem właściwości przeciwutleniających przypraw, wykazały, że gotowanie ich w temperaturze 180 stopni przez 10 minut nie wpływa na skuteczność działania antyoksydantów.
Możemy więc spokojnie doprawiać, pod koniec gotowania...
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images48.fotosik.pl/219/ac555d0afac35e6d.jpg[/img][/url]
ja bardzo mało przypraw używam, choć z czasem coraz więcej - szkoda mi trochę kupować całe torebko, a potem mnie np. ich zapach odrzuca. Choć np. do curry - którego kiedyś nie cierpiała, już się przekonałam i często używam
[quote=asiula83]Moja mam robi ogórki w musztardzie - są przepyszne zarówno do obiadu jak i do kanapek[/quote]
moja tez mi coś takiego zrobiła... obrane podłużne ćwiartki ogórków w jakimś sosie musztardowym .... pycha!
tak tak tak potwierdzam z tymi przyprawami, to całkiem niezły i zdrowy wynalazek, ja uwielbiam przyprawy i często wsypuję ich duuużo do gara... mam całe metalowe pudełko torebek, bo słoiczków szklanych na takie najpopularniejsze tylko 12
ale nie mam miejsca na słoiczki, więc większość trzymam w pudełku...
Ja w słoiczkach podręcznne, a reszte w plastikowych skrzyneczkach... Łatwo mi się przegląda jak szukam...
dzisiaj porowa suróweczka, może trochę mało ładnie pachnie, ale uwielbiam z jabłuszkiem, marcheweczką i śmietanką...
ja też uwielbiam taka suróweczkę mniam mniam
ja wczoraj jadłam pycha sałatkę z brokułami
brokuły z serem feta .... i papryka
a nie, ja jadłam z kukurydzą i jajkiem
to takiej nie znam.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź