1

Temat: Wybory- na kogo będziecie głosować?

Wybieracie się na wybory? Na kogo będziecie głosowały? Dużo mówi się o PO i PiS, ciągle słychać o nich w tv. Nie przekonują mnie jakoś. Ostatnio przeczytałam postulaty innych partii i nawet jestem im przychylna. Mam jeszcze czasu, pomyślę.

2

Odp: Wybory- na kogo będziecie głosować?

Pójdę, ale na żadną z dużych partii nie zagłosuję, za dużo afer się za nimi ciągnie... Najbliżej mi chyba do idei Kukiza

3

polityka mi obrzydła, nie idę!

4

Pójdę, ale jeszcze nie wiem, na kogo zagłosuję..

5

Ja szukam jakiejś alternatywy dla obecnie najbardziej widocznych partii PIS i PO. Co myślicie o nowym ugrupowaniu Roberta Biedronia? Moim zdaniem jest to jakaś przeciwwaga dla obecnej wojenki politycznej...

6

Sam Biedroń to dla mnie dość egzotyczna postać, może u kogoś punktuje swoją odmiennością, ale mnie nie porywa. Nie widzę specjalnego wyboru wśród obecnych partii, a kolejne niby nowe, które powstają, składają się ze znanych już z polityki postaci.

Ostatnio edytowany przez Cynthia (2019-01-29 16:05:51)

7

Od lat nie chodzę na wybory, polityka mnie nie interesuje, bo politycy interesują się mną tylko gdy chcą żebym na nich zagłosowała. Później patrzą tylko na swoje przywileje i korzyści, więc ja nie mam żadnego interesu w tym, żeby ich popierać.

8

Kogoś trzeba wybrać, a obecna władza ma duże poparcie i samo PO z nią nie wygra. W tej wojnie gdzie się dwóch bije, może rzeczywiście skorzystać ktoś trzeci. Ja mam poglądy bardziej lewicowe niż PO czy Biedroń, więc jeśli już to poprę SLD, bo słusznie chce oddzielić kościół od państwa i państwowej kasy.

9

Biedroń próbuje wrócić do wielkiej polityki, bo w Słupsku już nie jest prezydentem, a nadal ma ambicje, żeby być na świeczniku. A naiwny naród myśli, że on teraz będzie zbawcą narodu...

10

Ja zawsze głosuję. Bo jak głosujesz na kogoś, to przy okazji przeciwko komuś... A jak nie idziesz na wybory to zostawiasz los kraju samemu sobie... Lepiej coś wybrać niż nic nie zrobić. Inaczej dochodzą do głosu skrajne poglądy i robi się zamieszanie w państwie.

11

Muszę się przyznać że tylko raz byłam na wyborach zaraz po skończeniu 18 lat, chyba tylko po to żeby zobaczyć jak to jest być dorosłą:) Ale teraz to po czym mam wybierać? Po wyglądzie? Bo każdy polityk coś tam obiecuje, a wiadomo jak później jest z obietnicami. Ja tam w nie nie wierzę i nie widzę sensu głosować na kogokolwiek, trudno mnie będzie przekonać,. Gdyby to był przymus to pewnie bym poszła, ale komuna raczej nie wróci:)

12

A mnie ciekawi, co zaproponuje. przez parę lat był blisko ludzi jako prezydent miasta, więc może będzie potrafił zaciekawić jakimiś pomysłami na ułatwienie nam życia? Sama już mam dosyć patrzenia na te same twarze od lat, Buzek, Belka, Cimoszewicz itp. powinni już odejść na zasłużoną emeryturę polityczną i zrobić miejsce dla młodszych.

13

Biedroń odgrzewa stare kotlety - rozdział kościoła i państwa, aborcja- czyli to co chcą usłyszeć wyborcy. A Wiosna to też nazwa, którą już znam, bo jest to stowarzyszenie organizujące akcję "Szlachetna Paczka". Czyli znów nic nowego w polityce nie słychać.

14

Jak mówią że to finansuje m.in. Palikot to już mam wątpliwości co do dobrych intencji tego polityka...

15

Politycy to ogólnie wg mnie nie mają dobrych intencji...:) Kierują się raczej mało humanitarnymi zasadami, co dobrze słychać jak ktoś ich nagra z ukrycia...

16

na pewno nie zagłosuję na postkomunistów i PO, a czy partia Wiosna nie czymś pozytywnie zaskoczy, to się zobaczy. Na razie zachrypnięty głos jej lidera mnie nie urzekł.

17

Ja mieszkam 100 km od mojego miejsca zameldowania i naprawdę przy każdych wyborach zastanawiam się, czy warto podejmować wysiłek i jechać na tę wyborczą niedzielę tam tylko po to, żeby oddać swój głos...? Jeszcze ani razu nie pojechałam, więc raczej trudno mi się będzie teraz do tego przekonać...

18

A ja byłam na wyborach tylko dwa razy, jakoś zawsze były inne sprawy do zrobienia, albo po prostu mi się nie chciało.

19

Obecna kampania jest ciekawa , bo startuje Robert Biedroń i na razie nie ma dużego poparcia, ale odbiera elektorat kandydatce PO i tak naprawdę moim zdaniem to nieświadomie pomaga PiSowi....

20

A dla mnie najciekawszą kandydatką jest M. Kidawa Błońska, to by mogło być ciekawe, gdyby wygrała:) Ja na pewno  będę na nią glosować.

21

Szczerze mówiąc to ja jestem w tych 10 mln niezdecydowanych, którzy nie mają za bardzo na kogo głosować, bo polityka już ich zawiodła... Brak kandydatów ideowych i z charyzmą odbija się na dużej liczbie osób, które nie idą głosować...

22

Nie mam zdania, na razie wszyscy  niby chcą odsunąć od władzy partię rządzącą, ale jak przyjdzie głosować to pewnie znów ją wybiorą..