Odp: słodycze
Dzięki za przepis- zapiszę sobie Miałam dzisiaj ochotę na mocno czekoladową muffinkę ale luby mnie zawiódł i nie kupił;p Dobrze że jeszcze tiramisu w lodówce było to podjadłam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki za przepis- zapiszę sobie Miałam dzisiaj ochotę na mocno czekoladową muffinkę ale luby mnie zawiódł i nie kupił;p Dobrze że jeszcze tiramisu w lodówce było to podjadłam
Ja bardzo lubię słodycze, ale nie przepadam za tymi sklepowymi, wolę sama w domu upiec jakieś ciasto, ostatnio robiłam tartę z jabłkami
Domowe najlepsze ale czasem idę na łatwiznę i kupuję
Ja uwielbiam batoniki proteinowe. Niestety przeszkadza mi ich twardość. Wybieram te bardziej miękkie. znalazłem informacje o twardości poszczególnych batoników proteinowych i przetestowałem kilka tych najmiększych i powiem wam że dla mnie bomba Dobrze że jest ten internet.
W 100% popieram poprzednika
W netto mają dobre batoniki proteinowe kawowe do tego są dość miękkie i tanie.
Staram się unikać, ale na niedzielę muszę zawsze coś upiec. Mąż nie wyobraża sobie niedzieli bez placka.
Kiedyś niedziela zawsze była takim dniem u moich rodziców, że ciasto musiało być upieczone.
Ja uwielbiam słodkości, ciasta domowej roboty, ale koniecznie słodkie. Batoniki, czekoladki. W pracy często kupuję rano do kawy ptysie nadziewane masą budyniową. Uwielbiam Rafaello, ptasie mleczko, kinder bueno.
Linea jak lubisz rafaello to polecam Ci ciastko.
Wczoraj robiłam na szybko bo mieliśmy gościa. Poświeciłam na nie może pół godziny, po dwóch godzinach nadawało się do jedzenia i szybko schodzi Zrobiłam z kakaowymi herbatnikami, a dżem dałam na dwie górne warstwy herbatników. Następną wersję zrobię na krakersach bo lubię słono- słodkie połączenia
Ja uwielbiam ciasta kokosowe. Teraz nawet wcinam w pracy herbatniki Dr Gerarda, które nazywają się Alusie. Czyli tak jak ja
Są w polewie czekoladowej i obsypae wiórkami.
Dzięki Joanna za przepis. Chętnie skorzystam. Lubię szybkie i dobre przepisy
O, to przy następnych zakupach rozejrzę się za Alusiami A przepis wypróbuj koniecznie! Trochę jest problemów z gotowaniem budyniu w takiej ilości ale ja to robię tak że co jakiś czas zmniejszam palnik do minimum i szybko mieszam budyń trzepaczką do piany. A, i margarynę dodałam od razu do mleka bo nie ma sensu sobie zadania utrudniać
Dzięki za podpowiedzi. Idzie weekend to może wypróbuję W końcu trzeba mieć coś słodkiego w domu.
Zazwyczaj kupuję czekoladki lub zachodzę do mojej ulubionej ciastkarni. Ale jednak swoje ciastko to swoje.
A Alusie polecam, są pyszne
Ja słodycze uwielbiam, mam nawet taka specjalna szafkę w domu, gdzie różne dobra są zgromadzone. Czasem okazuje się, ze coś w nocy zniknęło, bo mój mąż jest strasznym łasuchem i różne słodycze nocami "parują" ;-)
Ja na cukierki mam specjalny duży słoik, taki przechylony do którego dobrze wkłada się rękę Oczywiście moja dłoń tam wejdzie, ale mojego faceta juz nie
linea, świetny pomysł, też muszę sobie taki sprawić, gorzej jak włoży rękę i już jej nie wyjmie ;-)
Oj tak, szkoda byłoby słoika. Ale mój raczej nie włoży ręki, jeśli chce to ja moge mu podać i tyle Słoik z cukierkami to jest moje królestwo
Oj, mój to by pewnie myślał, ze jednak uda mu sie wyjąć ja nie zauważę że mi parę cukierkow zniknęło ;-).
Czasem poza tym się śmieje, ze biegam po to, zeby móc jeść więcej słodyczy :-)
Rozbawiłyście mnie tym słoikiem U mnie to by się nie sprawdziło bo mój wysypałby zawartość i wszystko zeżarł
Można i tak hehe. W takim razie trzeba poszukać takiego z zamkiem i kluczykiem
O patrz, rzeczywiscie, mi wysypywanie jakos nie przyszło do głowy, ale kto wie co taki samiec by zrobił ;-)
Właśnie nie wiadomo co im w głowach siedzi. Mój na szczęście nie jest łasuchem, wiec nie muszę się obawiać że pozjada mi moje zapasy. Więc można powiedzieć, że moje czekoladki są bezpieczne.
Moje zdecydowanie nie są i juz sie w zasadzie z tym pogodziłam. Szczególnie po jakichś treningach mój chłop ma wilczy apetyt na słodycze i buszuje po kuchni jak dzik po lesie :-)
Mój to woli sięgać po piwo niż po slodycze, więc bardziej zagląda do lodówki po schłodzone. Słodycze są moje ale lubimy się wymieniać i razem pijemy piwko lub razem jemy slodycze.
Ale do piwa to lepiej jakieś słone przekąski niż słodycze ;-)
Ja tam słodycze mogę mieszać ze wszystkim, nawet z piwem
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź