Odp: Dłonie zimą
aha
myślałam, że masz od jakieś a la zielarki w buteleczce
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
aha
myślałam, że masz od jakieś a la zielarki w buteleczce
Nie, ja to po takich dziwnych sklepach nie biegam. Jakoś nigdy mnie to nie kręciło...
Doskonałą metodą pielęgnacji rąk jest także ich gimnastykowanie. Odpowiednie ćwiczenia poprawiają wygląd skóry, zapobiegając jej przedwczesnemu marszczeniu się oraz przeciwdziałają różnym zmianom zwyrodnieniowym dłoni i puchnięciu.
Masaż
Wykonują go manikiurzystki, ale możesz też masować ręce samodzielnie. Poprawi to krążenie i koloryt skóry. Pamiętaj, żeby przed rozpoczęciem masażu nałożyć na dłonie sporą ilość kremu.
Usiądź i oprzyj jedną dłoń na stole. Między jej rozstawione palce wsuń palce drugiej ręki i wykonaj ruch, jakbyś zakładała ciasne rękawiczki.
Zaczynając od kciuka, po kolei odginaj delikatnie każdy palec do góry.
Kciukiem jednej ręki przesuwaj po każdym palcu drugiej - od paznokcia, przez śródręcze do nadgarstka.
Energicznie uciskaj kciukiem wewnętrzną stronę śródręcza.
Mniej więcej tak wcieram krem, masując łapki, żeby jeszcze długo nie chciały się marszczyć.
Masaż to naprawde fajna sprawa....masaże na wszystko pomagają...
Chyba że ktoś ma tak potworne migreny jak ja. Nic nie pomaga, oprócz pogotowia...
też miewam okropne bóle głowy nie mogę się z łózka ruszyć
To jest dla mnie największy horror. Inne bóle to Pan Pikuś.
bóle głowy migrenowe są najgorsze miewam takie aż wymiotować sie chce
I często u mnie się tym kończą...
"Chyba że ktoś ma tak potworne migreny jak ja. Nic nie pomaga, oprócz pogotowia..."
A skierowania na jakieś badania dali Ci.Bo przy takich ostrych migrenach to podejrzewam że przydałby się jakiś specjalistyczny lekarz i badania
Miałam robione badania i neurologiczne i tomografię i przepływy itd. Moje migreny są odziedziczone w linii żeńskiej i pojawiają się u nas w rodzinie od pra pra babki i związane są z kobiecymi dniami. Ale te dni mam zawsze makabryczne.
To współczuje!
Mi jeszcze na takie bóle pomaga Unicum to takie zioła w płynie na bazie piołunu i spirytusu
Zabrakło u mnie w aptece lanoliny. Muszę poczekać aż sprowadzą
ja teraz nasmarowałam dłonie to ślizgają sie przy pisaniu!
Tego też nie lubię, ale ... cóż jak nie ma innej rady
A i tak piszę pazurami a nie opuszkami
a ja nie umiem tak pazurami nie bolą później?
Tipsy nie bolą.... hi hi hi
aha ja nie miałam ale jak sztuczne to pewnie!
[quote=pinkmause]Tipsy nie bolą.... hi hi hi[/quote]
i nie gryzą
No nie i wychodzą same zalety...
no i pieknie wyglądają ręcę ....
Moim zdaniem tak, ale z tego co tu czytam niewiele osób się ze mną zgadza...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź