Odp: zdrowe przekąski
Mi znajoma mówiła o konfiturze ze śliwek z gorzką czekoladą i w sezonie będę robić
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mi znajoma mówiła o konfiturze ze śliwek z gorzką czekoladą i w sezonie będę robić
Ooo brzmi to smacznie. A możesz podać przepis?
Piekłam w sobotę placek ze śliwkami kalifornijskimi w czekoladzie. Nie powiem udał mi się wyśmienicie. Zachęcam do spróbowania, bo naprawdę warto.
ja uwielbiam kruche ciasto i na wierzch na to, zawsze mi to przypomina wakacje u mojej babcie, która takie przekąski podawala na podwieczorek
[quote=kocham_kato]Ooo brzmi to smacznie. A możesz podać przepis?[/quote]
Po prostu pod koniec smażenia dodaje gorzką czekoladę Widziałam też przepisy z samym kakaem albo przyprawą do pierników. Tak więc w sezonie śliwkowym można eksperymentować.
Przeżywam właśnie dramat, jako że mam całkowity zakaz jedzenia czekolady, a im więcej w niej kakao, tym gorzej dla mnie ze względu na ogromną zawartość niklu, na który jestem uczulona. Podobnie orzeszki ziemne, najukochańsza z moich przekąsek. Jak teraz żyć?
Niechcemisie masz ciężko Też przez kilka lat nie jadłam czekolady bo tragicznie odbijało się to na mojej cerze więc Cię rozumiem.
Lubię przekąsić czasem migdały
Wszystkie suszone owoce, które sama suszę w suszarce do grzybów.
Ja często jem po prostu świeże owoce, ale sięgam też po cukierki kopalnioki. Są ziołowe, więc wmawiam sobie, że to nie są słodycze.
Daktyle To moje ulubione zdrowe przekąski :D
U nas często goszczą na stole przysmaki z dodatkiem warzyw i owoców z galaretkę jako deser. Wiele takich można przyrządzić z swojego ogródka. Jeżeli mamy taki sad , czy warzywniach. U nas są i na pewno nie zrezygnujemy z tego typu smakołyków.
[quote=Walerina]Daktyle To moje ulubione zdrowe przekąski :D[/quote]
A to ja nie potrafię jeść samych daktyli. Muszę je mieć zmiksowane w jakiś ciasteczkach.
E tam.... Raz na jakiś czas można sobie na coś słodkiego pozwolić. Nic Ci się nie stanie.... Równiez lubie słodycze, aczkolwiek staram się nie kupować tych gotowych ale coś sobie przygotować na miejscu. Wprawdzie jakimś mistrzem cukiernictwa nie jestem, jakieś skomplikowane wypieki są na razie poza moimi możliwościami. Jednak zdarza mi się upiec czasami coś prostego.
Ostatnio edytowany przez lenne (2017-07-04 14:58:26)
ja po prostu szaleję na punkcie chipsów i popcornu, no ale niestety wiem jak bardzo są tuczące. Jestem w trakcie diety dlatego staram się szukac zamienników i odkryłam coś super przynajmniej dla mnie chipsy z cukinii są świetne jako przekąska do podjadania w pracy, ale i na imprezy. Fajnie zaspokajają głód
Sama w domu robię granolę. Trochę ziaren, płatków, banan. Wszystko wymieszać i do piekarnika na 20min. Bardzo dobra i zdrowa przekąska. Trzymam w lodówce nawet do 2 tygodni.
No nie tylko . Ja często robię sobie jeszcze owsiane batoniki i tego typu rzeczy, które też są bardzo zdrowe.
[quote=kocham_kato]No nie tylko . Ja często robię sobie jeszcze owsiane batoniki[/quote]
Ooo to ja ostatnio robiłam owsiane ciasteczka - genialne wyszły! Chociaż nadal monotematycznie, bo próbowałam je z wiórkami kokosowymi i smakowały rewelacyjnie. Ogólnie takie pełnoziarniste ciasteczka i batoniki to wspomagacze przyspieszania przemiany materii, trawienia i działają na cały organizm.
Fajnie się sprawdzają surowe warzywa, no i orzechy
no pycha
Ostatnio edytowany przez lenne (2017-07-05 06:56:10)
Granole z odpowiedniej jakości orzechami to zawsze bardzo dobry pomysł. Ja codziennie jem takie śniadanie i mam energię na cały dzień.
można teraz kupic mnóstwo zdrowych przekąsek, np batoniki które mają w składzie tylko 4 składniki. hummus jest pycha, np z marchewką. a ochota na słodycze przechodzi mi po kawałku gorzkiej czekolady.
Czasami równięz robię sobie granolę, ale trzeba tutaj uważać na skład granoli. Czasami może się okazac,że granola ma bardzo dużo kalorii oraz jest w niej na przykład.... czekolada ( ktora taka mało kaloryczna nie jest....).
Osobiście czekam na dynię. Niech wreszcie się pojawi ponieważ nie mogę się doczekać moich ulubionych racuszków z dyni Sa przepyszne !
Ostatnio edytowany przez lenne (2017-09-03 11:31:19)
Ostatnio odkryłam przepis na pastę z awokado i kakao Swietny dodatek do pieczywa.
Cześć, ja najczęściej czerpię inspirację z bloga, j jest poświęcony zdrowemu odżywianiu Wrzucają tam sporo przepisów na zdrowe przekąski, koktajle
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź