Ja mam tak, że ubrania kupuję stacjonarnie, bo zbyt wiele razy przejechałam się na złym rozmiarze, którego wymiary się zgadzały z moimi wymiarami, nawet porównywałam do idealnych rozmiarowo swoich ciuchów z szafy, ale i tak zdarzyło mi się dobre kilka razy, ze ubrania kompletnie na mnie nie pasowały. Natomiast w internecie lubię kupować buty i jeszcze nie zdarzyło mi się nie trafić z rozmiarem, bo podają zawsze długość wkładki, no i jest raczej mało prawdopodobne, że się pomylimy, jeśli wszystko dobrze zmierzymy
Mogę polecić fajną stronkę z tanimi, ale dobrymi jakościowo butami -
Sprawdzone, mam kilka par. Bardzo chętnie również przyjmę propozycję z tego typu stronami od Was
No trzeba uważać z zakupami w internecie, ale są korzystne często dostaje się takie same produkty co w sklepach stacjonarnych taniej. Jak już się kupuje to w sklepach online , gdzie są podane dokładne do cm rozmiary ubrań, a nie przedziały do których się trzeba dostosować. No i najpierw trzeba pobrać wymiary z jakiejś rzeczy , która nam idealnie pasuje, a nie mierzyć na sobie bo to powoduje, że podajemy zły wymiar i potem rzeczy na nas nie pasują. Poza tym czasem warto przekopać secondhandy i outlety (te ostatnie zwłaszcza jak się ma nietypową budowę ).