Odp: Dziwni faceci na portalach randkowych
[quote=Finao]Na taki portal się wchodzi jak do sklepu i wybiera, przebiera... Aż trudno się zdecydować:)[/quote]
To prawda, tylko czasem z reklamacją bywają problemy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[quote=Finao]Na taki portal się wchodzi jak do sklepu i wybiera, przebiera... Aż trudno się zdecydować:)[/quote]
To prawda, tylko czasem z reklamacją bywają problemy
ja nie mam kompletne zaufania do takich portali
Już samo to, że ktoś tam wstawia swój profil jest zastanawiające, dlaczego nie może poznać kogoś w realu? Bo tu widać i słychać od razu, z kim mamy do czynienia. Ale naiwne dziewczyny myślą, że tam spotkają ideał:)
Ja mieszkam od kilku lat w Holandii i swojego przyszłego męża poznałam tutaj . Na początku zaczęliśmy ze sobą pisać, a potem zdecydowaliśmy się spotkać. Dalej sprawy same się już potoczyły. Moja koleżanka też poznała swojego obecnego chłopaka na tym portalu.
Mało który z tych profili jest w pełni prawdziwy, poza tym, taki facet nie ma chęci się ustatkować, on chce spróbować chleba z wielu pieców, wiec może spotykać się z paroma kobietami naraz..
[quote=kasia001]Już samo to, że ktoś tam wstawia swój profil jest zastanawiające, dlaczego nie może poznać kogoś w realu? Bo tu widać i słychać od razu, z kim mamy do czynienia. Ale naiwne dziewczyny myślą, że tam spotkają ideał:)[/quote]
Niestety to prawda. Sama niestety boleśnie tego doświadczyłam.
Czy wszyscy faceci traktują kobiety przedmiotowo? Obiecać złote góry, wykorzystać i odejść do następnej? Zaufałam, dałam wszystko, oddałam serce, a po trzech latach dostałam w zamian łzy, smutek i klucze od mojego domu. Czy to jest normalne??
Już przestałam szukać Go w internecie... Za dużo tam znudzonych, nie wiedzących, czego chcą.
A to, czego w życiu nam brakuje, często sami kreujemy. Miłość - sami ją zabiliśmy spłaszczając, m.in. w internetowych znajomościach. Epoka technologicznego i wirtualnego konsumpcjonizmu, wiecznie zapatrzeni w ekrany, ograniczeni słuchawkami. Zamykamy się przez to na słowa innych, na inne dźwięki. Coraz mniej w nas zdolności do klasycznej romantycznej miłości, otwarcia na drugiego człowieka. Jednocześnie nie potrafimy zachować odpowiednich proporcji. Uciekamy w niezdrowy egoizm, który rysuje nasz świat, tworzymy dogmaty i prawa, których sami nie potrafimy przestrzegać, zaczynamy kierować się ścieżkami, które są dla nas złe, zgubne. Nie wiemy czego chcemy..
no właśnie, portale randkowe są moim zdaniem dla osób które nie radzą sobie w normalnym życiu i szukają szczęścia w internecie.
Dużo bezpieczniejsza os tego rodzaju portali wydaje mi się aplikacja . Na podstawie profilu na facebooku dobiera ona odpowiednich kandydatów. Daje to szansę na spotkanie osoby o podobnych zainteresowaniach i poglądach. Myślę, że to fajne rozwiązanie dla osób samotnych.
Dziwni ludzie trafiają się wszędzie.
ja zawsze miałam opory przed korzystaniem z takich portali i dlatego, nigdy nie odważyłam się na zawarcie takich znajomości.
[quote=gozdzikowa]Dziwni ludzie trafiają się wszędzie.[/quote]
Ooooo prawda!!! czasami nawet stwarzają pozory całkiem normalnych, a potem wychodzi szydło z worka
[quote=niechcemisie][quote=gozdzikowa]Dziwni ludzie trafiają się wszędzie.[/quote]
Ooooo prawda!!! czasami nawet stwarzają pozory całkiem normalnych, a potem wychodzi szydło z worka
[/quote]
A nie... To nie o mnie, nigdy nie twierdziłam, że jestem normalna.
Hahaha Panno Jagódko, skoro sama siebie tak oceniasz, to znaczy, że jesteś pozytywnie "nienormalna", z odpowiednim, zdrowym dystansem i jeśli poza normą, to nieprzeciętna
Ja omijam szerokim łukiem maminsynków, którzy szukają opiekunki i służącej w jednym...
Internet zepsuł facetów, nagle myślą, że każda laska z fb, insta itp. może być "ich"... I jest taki wybór że trudno się zdecydować na jedną...
Teraz na lento jest sporo ich ogłoszeń, nic ciekawego jednak
Tam jeden facet potrafi dodawać ogłoszenia wskazujące że szuka bardzo różnych rzeczy, np. w jednym że szuka kobiety, w innym ze faceta - wystarczy kliknąć w listę ogłoszeń danej osoby, a można się nieźle zdziwić...
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź