Odp: Potrawy z bobu
Makaron z bobem i ricottą z kolendrą, czosnkiem i skórką cytrynową
Składniki, 2 porcje:
• 2 porcje makaronu
• 2 łyżki masła
• 1 ząbek czosnku
• 1 i 12 łyżeczki drobno startej skórki z cytryny
• 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu
• sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
• oliwa extra vergine
• około 1/2 szklanki ricotty (twarożku)
• 1/2 pęczka (doniczki) świeżej kolendry
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić pozostawiając kilka łyżek wody z makaronu. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony na plasterki czosnek i podsmażyć przez minutę na małym ogniu. Pod koniec smażenia dodać skórkę z cytryny. Trzymając patelnię na małym ogniu dodać bób, doprawić solą, pieprzem. Połowę bobu rozgnieść widelcem, resztę pozostawić w całości. Dodać makaron, około 2 - 3 łyżki oliwy extra vergine i ewentualnie kilka łyżek wody z gotowanego makaronu. Wymieszać, posypać kolendrą i ricottą. Podawać, w razie konieczności doprawić solą i pieprzem.
Jakie zabawki dla naszych dzieci? [url=http://psychologiadziecka.tumblr.com/]http://psychologiadziecka.tumblr.com/[/url] Zapraszam na mój blog doradzę ci jakie zabawki najlepsze!
Ostatnio edytowany przez magdula088 (2015-06-23 15:30:33)