Odp: Produkty, bez których nie wyobrażam sobie codziennego śniadania
Niestety, coś słodkiego, cukierek czy ciastko, na osłodę całego nadchodzącego dnia...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niestety, coś słodkiego, cukierek czy ciastko, na osłodę całego nadchodzącego dnia...
Mleko:)
twarożek naturalny albo ze szczypiorkiem lub rzodkiewka, w ostateczności kefir...
chleb, mało i wędlina, a dodatki są zmienne:)
jogurt z owocami, szczególnie brzoskwiniowy:)
mleko, miód i biszkopt:) znacie?
Omlecik na szybko: 2 jajka, trochę mąki, przyprawy jakie są pod ręką...
Coś na słodko koniecznie:) może być muffinka albo beza...
Moje ulubione śniadanie to urozmaicone śniadanie. Nie wyobrażam sobie jedzenia codziennie tych samych produktów. Staram się, aby dieta składała się z różnych składników, aby dostarczyć organizmowi wielu potrzebnych minerałów i witamin. Niemniej jednak mam kilka swoich smakowitych połączeń. Jako przykład chętnie podam wersję przepysznej i bardzo zdrowej kaszy jaglanej. Serwuję ją z dodatkiem jogurtu naturalnego, który jest dobrym źródłem białka. Dodaję banana i gorzką czekoladę (minimum 70%), których duet świetnie uwalnia endorfiny i czyni dzień o wiele radośniejszym. Na koniec dokładam podprażone orzechy włoskie, które mają cudowny smak i dodatkowo znakomicie oddziałują na układ nerwowy poprawiając pamięć i koncentrację. Po takim śniadaniu mam nie tylko energię na cały poranek, ale również z ogromnym uśmiechem na ustach patrzę w nadchodzący dzień
Ostatnio jem codziennie jajko na miękko z majonezem i bułeczką, wbrew ostrzeżeniom że ma dużo cholesterolu - po prostu je lubię:)
Ogórki i pomidory z wiosennych zbiorów:)
ser biały lub żółty:)
Mleko i płatki kukurydziane lub prażona pszenica z miodem
Chleb razowy - innego nie jem.
A ja często pogryzam tylko suszone owoce, śliwki albo morele, bo rano organizm potrzebuje przedewszystkim węglowodanów i energii
Przepadam za pastellą w różnych smakach, zawsze mam ją na kanapce na śniadanie:)
Koniecznie pasztet, rozsmarowany grubo na bułeczce, na masełku i posypany natką pietruszki:)
Jeśli nie mam czasu to wystarczy batonik dietetyczny, ale w weekendy lubię się rozkoszować pichceniem jajeczniczki albo zapiekanki:)
Codziennie rano ok. 7.00 piję przegotowaną wodę z sokiem cytryny, wypijam ok. szklanki na pusty żołądek, a śniadanie jem ok. 9.00, zawsze jogurt lub serek homogenizowany., do tego wafle ryżowe sonko
Bez tostów i ketchupu:)
Płatki musli i mleko:)
Lubię sobie do kanapki zjeść górka kiszonego albo konserwowego, właśnie na śniadanie
Posiekany drobno koperek, szczypiorek i natka pietruszki - wspaniałe i zdrowe dodatki do śniadania, obiadu i kolacji przez okrągły rok!
Wstyd się przyznać, ale ja bez kawy nie uznaję śniadania. Ponoć nie zdrowo, nie dietetycznie, ale co zrobić skoro jej smak mnie zniewala. Mocna, aromatyczna, od razu żyć się chce, a świat staje się piękniejszy! Zimą ogrzeje, latem ochłodzi (mrożona). A do tego jakiś głupowaty serial na rozluźnienie...Może właśnie dlatego muszę wstawać tak wcześnie
Ostatnio zawsze na śniadanie jem truskawki, są wyjątkowo smaczne w tym roku...
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź