Odp: ulubione filmy
Ja polecam Pulp Fiction, świetny film.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja polecam Pulp Fiction, świetny film.
John Travolta- nie lubię go Jeśli chodzi o te starsze filmy to ostatnio oglądaliśmy z chłopakiem "Powrót do przyszłości" wszystkie części Zabawny i bardzo fajny film.
Najlepsze było jak wrócili do przyszłości w przeszłości czy jakoś tak Potrójne zapętlenie. Lepszy film niż wiele tych kręconych teraz.
Ja od czasu do czasu na jakiś film lubię iść do teatru gdzie jednak można super spędzić czas. Czasem warto inaczej spędzić czas i na fajnych rozrywkach kulturalnych. Mają tam fajne propozycje.
Moimi ulubionymi filmami są adaptacje Stephena Kinga np. Zielona Mila, czy Lśnienie.
Ja z kolei uwielbiam wszystkie części Gwiezdnych Wojen i serię Alien. W ogóle gustuję w filmach s-f.
Mam ostatnio jakąś dziką potrzebę oglądania babskich filmów, dlatego m.in. po raz kolejny obejrzałam obie części "Sexu w wielkim mieście", przy których bardzo poprawił mi się nastrój. I tak zupełnie przypadkiem, wyszukując go na stronie Zalukaj, natrafiłam na "Kiki i sekrety seksu".
Tytuł może wydawać się dziwny, niczym pospolitego erotyku, ale film jest całkiem poważny w przekazie, choć humoru też w nim nie brakuje. Przedstawia kilka par, które mają różne problemy w życiu miłosnym i starają się je rozwiązać. Są to trudności związane z seksualnością, z relacją z partnerem, z poszukiwaniem własnej drogi nawet. Wszystkie historie kończą się szczęśliwie i warto go obejrzeć, choćby dlatego, że uzmysławia nam, że jeśli w związku chcemy odnaleźć porozumienie, spełnienie i pracujemy nad tym oboje, to szanse na powodzenie są ogromne
Opis dystrybutora:
Pięć dowcipnych historii o seksie, miłości, pożądaniu i... poszukiwaniu szczęścia. Paco i Ana są małżeństwem pragnącym wzniecić dawno wygasły płomień pożądania w związku; Jose Luis zabiega o uczucie sparaliżowanej po wypadku żony Palomy; Candelaria i Antonio chcieliby mieć dziecko, ale kobieta ma trudność w osiągnięciu orgazmu przy mężu; Lex spełnia najśmielsze fantazje Natalii, a mimo to kobieta wątpi, czy partner kiedykolwiek jej się oświadczy, a samotna Sandra wytrwale poszukuje wielkiej miłości.
O, może też obejrzę. Dzięki za polecenie
Dobrych thrillerów jest sporo, ale "Pacjentka" jest jak dla mnie szczególna.
Żona z niewyjaśnionych powodów zabija męża, trafia do psychiatryka, a na dokładkę - wiele nieprzewidzianych zdarzeń. W sumie jedna z takich pozycji, gdzie do samego końca nie jest jasne, o co tutaj chodzi.
Intrygująco się zapowiada. Taka książka na pewno trzyma do końca w napięciu. Jeśli nie da się przewidzieć, co dalej, to dla mola książkowego taka pozycja jest smaczkiem Przewidywalnych historii nie czyta się tak dobrze.
Polecam Wam gorąco książkę na podstawie radiowych reportaży: "Zdarzyło się naprawdę" - prawdziwa, wzruszająca, wartościowa..
Ostatnio lubię oglądać filmy z tłem historycznym, np. Anna Karenina , Chopin- pragnienie miłości. Kiedyś nie oglądałam takich filmów, a dziś chętnie:)
Chopin jest na mojej liście do obejrzenia, tylko nie mogę trafić na niego online. Mnie też ostatnio zaciekawiły filmy historyczne, bo z okazji Święta Niepodległości postanowiłam zrobić sobie maraton z polskimi filmami wojennymi
Polecam gorąco kilka wspaniałych filmy produkcji tureckiej:
"Cud w celi nr 7" (dramat, 2019) - niepełnosprawny ojciec zostaje oskarżony o czyn, którego nie popełnił i trafia do więzienia. Czeka na niego kilkuletnia córka, która jest dla niego całym życiem. Bardzo, bardzo poruszający.
"Oto właśnie my" (komediodramat 2020) - grupa przyjaciół, którzy w dzieciństwie spędzali razem wakacje pod opieką babci dwojga z nich, spotyka się z powrotem w jej domu, zaalarmowana pogarszającym się stanem zdrowia kobiety. W trakcie tego spotkania okazuje się, że mimo przyjaźni, wiele z przeszłych wydarzeń wciąż ma wpływ na ich relacje. Wesoły, wzruszający i obejrzałam go już dwa razy.
"Moja mama"' (dramat, 2019) - młoda dziewczyna opuszcza rodzinny dom i ucieka spod skrzydeł troskliwej matki. Po latach wraca, by spróbować ją odzyskać, a czasu nie ma wiele. Wstrząsający film. Połowę przepłakałam.
Filmy z Turcji są u nas słabo znane więc warto wyławiać takie perełki:)
Ostatnio fajny Turecki serial oglądałam - "Zniewoleni" , niezły. Przyjemnie się oglądało.
Historia miłości dwojga ludzi, których przeszłość pełna jest bolesnych wspomnień. Büşra po przeżytej traumie postanawia wrócić do rodzinnego miasta. Spotyka Selima, który jest nauczycielem, a jego przeszłość jest prawie tak samo gorzka jak przejścia Büşry. Dwoje młodych ludzi rozpoczyna wspólną podróż. Nie zdają sobie sprawy, że staną się uczestnikami serii paranormalnych zdarzeń.
Ja polecam film "Każdy wie lepiej" - obecnie w kinach - historia pełna intryg, para zakochanych po przejściach i cała rodzina knuje przeciwko nim:)
Muszę to obejrzeć
Polecam film z Bradem Pittem "Sprzymierzeni". W skrócie i bez spoilerów: on jest oficerem kanadyjskiego wywiadu, ona francuską działaczką ruchu oporu i mają sprzątnąć w Casablance jakiegoś nazistę. Do tego momentu film wydaje się przeciętny. Zakochują się w sobie, wszystko jest cudownie, zamieszkują w Londynie i zaczyna się dziać...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź