Odp: Jakie kwiaty do mieszkania?
Pierwszy raz słyszę
Ale zajrzałam do netu i faktycznie są, rośliny i opaski p/w komarom.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pierwszy raz słyszę
Ale zajrzałam do netu i faktycznie są, rośliny i opaski p/w komarom.
U mnie w ogóle nie ma komarów, aż się dziwię, może jakieś rośliny je odstraszają...?
Ja uwielbiam storczyki i bonsai jednak są to kwiaty dość ciężkie i wymagające w uprawie. A co do kwiatów odstraszających komary to nie miałam nawet o tym pojęcia
U mnie najlepiej sprawdził się fikus i dracena:) niestety nie są to rośliny kwitnące ale za to wytrwałe i uważam że są świetnym prezentem bo kwiaty kwitnące nie w każdym mieszkaniu będą dobrze rosły a przede wszystkim kwitły w późniejszym czasie. Potrzebują wiele światła i troski, a te liściaste u każdego będą dobrze żyły
Ja dzisiaj postawiłam na oknie bazylię. Podobno odstrasza komary, muchy i meszki, które nie lubią olejków eterycznych, wytwarzanych przez m.in. bazylię, miętę, lawendę, macierzankę. Od kilku dni mam inwazję much i nie nadążam z czyszczeniem szyb z g... Wpadają jak szalone i tłuką się o szyby. Po pokoju nie latają, tylko przy oknie i robią hałas.
Nie wiem co je zwabiło, może to jakaś klątwa much czy coś, ale postawiłam roślinkę na oknie, wracam po godzinie i bzyczenie ustało. Zobaczymy co będzie dalej
Ja mam w mieszkaniu takie w sumie tradycyjne rośliny. Dwie orchidee, jakiś kaktus, trawy, juki. Zastanawiałam się nad czymś bardziej szalonym - i w formie, i w rodzaju roślin. Trafiła w internecie na coś takiego - jakie rośliny byście widziały przy takiej pionowej konstrukcji? Ja wiem, że jak się tam zgłoszę, to mi zapewne coś doradzą, ale wolałabym już mieć jakikolwiek pomysł
Może niech Ci lepiej specjaliści doradzą. Ja to się zastanawiam czy kupować kaity do biura. Postanowiłam odświeżyć trochę moją firmę i zamówiłam nowe i nie wiem czy kupować dziewczynom jakieś roślinki w doniczkach czy porostu co parę dni kupować kiaty cięte
Do pomieszczeń polecam skrzydłokwiat ponieważ oczyszcza powietrze a jest dość łatwy w utrzymaniu (nawet ja dawałam radę ) Poczytajcie sobie o tej roślince bo warto.
Do większych pomieszczeń fajne są duże rośliny, np. egzotyczne palmy itp. - ja samodzielnie wyhodowałam fajne "drzewka" z pestek grejpfruta i pomarańczy:)
Owocują Ci? Wiem że ananasa też można wyhodować Kiedyś spróbuję i ja.
Dziewczyny a jakie polecacie kwiaty do ciemnych pomieszczeń ? Aktualnie dwa pokoje w moim mieszkaniu mają okna wychodzące na północ. Dodaktowo przed oknami są posadzone bardzo wysokie drzewa, które jeszcze dodsatkowo ograniczają dopływ światła. Jakie z Waszego doświadczenia rośliny najlepiej beda się sprawdzać w takim właśnie otoczeniu?
Jest tutaj napisane jak ciekawie zaaranżować niewielki balkon.
Ja się zastanawiam nad fikusem
Polecam duże, egzotyczne, typu palma, sanseveria, ta ostatnia dodatkowo oczyszcza powietrze, a nie wymaga specjalnej uwagi.
U mnie są te oczyszczające powietrze - skrzydłokwiat, sanseweria...
Lubię kwitnące kwiaty, mam głównie storczyki.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź