Odp: Cienie pod oczami
Dobrze widzieć o takim specyfiku na likwidację cieni pod oczami.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dobrze widzieć o takim specyfiku na likwidację cieni pod oczami.
Córka moja ma takie podkowy pod oczami brzydkie, robiła wyniki jest ok,ma kamienie w woreczku, może dlatego..
[quote=virg11]Ja szukam takiego produktu, który by sprawił że w 100% będą niewidoczne bez makijażu...[/quote]
Nie sądzę, żeby taki istniał. Tu tylko przeszczep tłuszczu mógłby pomóc. Wszczepia się pod skórę tkankę tłuszczową, żeby stanowiła dodatkową warstwę i aby naczynia tak nie prześwitywały.
A ja mam worki pod oczami, od dzieciństwa, mówią że to od dużej ilości soli w pożywieniu, ale znam takich co solą więcej, a nie mają worków pod oczami
Worki pod oczami to są z niewyspania... Mniej imprez i od razu będziesz lepiej wyglądać
okłady z plasterków ogórka,
kompresy ze schłodzonych torebek herbaty,
przykładanie do oczu schłodzonych żelowych okularów (są dostępne w większości drogerii),
nakładanie na powieki pasty z surowego ziemniaka na pół godziny,
przykładanie na powieki schłodzonej w zamrażalniku łyżki,
wysypianie się,
zdrowa dieta bogata w witaminy,
unikanie używek, na przykład alkoholu i papierosów,
ograniczenie spożycia soli – nadmierna ilość soli może powodować, że woda zatrzyma się pod oczami i będzie skutkować workami pod oczami,
stosowanie kremów pod oczy z witaminą K i retinolem,
niepocieranie oczu,
noszenie okularów słonecznych z filtrem.
Ta łyżka z zamrażalnika to chyba zbyt agresywne. Myślę, że schłodzona w lodówce w zupełności wystarczy.
Palenie... no właśnie. Czemu palenie wpływa na powstawanie cienie pod oczami? Wiem, że tak jest, ale dlaczego?
Przydatny mogą być dobre [url=http://farmona.pl/promowane-produkty/kremy-pod-oczy-pl/]kremy pod oczy[/url]. Bazują na składnikach, które pielęgnują te delikatne okolice. Z tego co wiem, to Farmona ma na przykład w ofercie takie kremy.
no mi akurat kremy pod oczy słabo pomagają...jestem bardzo blada i mam te sińce pod oczami...Jedyne co mi pomaga, to ich dobry kamuflaż korektorem...
Można spróbować też podkładów scenicznych, one mają lepsze właściwości kryjące... Ale lepiej wyeliminować przyczynę cieni -podobno pasożyty w organizmie mogą dawać taki objaw...
Lepiej się wysypiać po prostu... Od siedzenia wieczorami przed tv/kompem to miałam - jak przestałam tak siedzieć to przeszło samo
Zazdroszczę tym, którym to pomaga, bo ja bez względu na ilość snu straszę sińcami wokół oczu.
To są wrodzone cechy, trudno coś z tym zrobić, trzeba maskować...
To maskowanie to mi tak średnio wychodzi, bo mam worki pod oczami
Gdyby jeszcze ta skóra była w miarę gładka, to korektory lepiej by na niej leżały.
Są dobre korektory w odcieniu zieleni, one świetnie maskują cienie....
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź