Temat: Korzystacie z masaży?
Z pewnością pracujecie w pozycji siedzące i nie raz zaboli kręgosłup Korzystacie z masaży relaksacyjnych?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z pewnością pracujecie w pozycji siedzące i nie raz zaboli kręgosłup Korzystacie z masaży relaksacyjnych?
Szczególnie tych, ktory robi facet wieczorem ;]
Mnie by się przydał, na kregosłup szyjny od ciągłego schylania mnie boli
Polecam Wam masaż stemplami ziołowymi, który wykonywany przy użyciu stempli wypełnionych aromatycznymi ziołami, owocami, przyprawami. Stemple podgrzewa się, aby uwolnić zawarte w ziołach olejki eteryczne, a następnie masuje się nimi całe ciało. W miarę jak stają się coraz chłodniejsze, rośnie intensywność masażu, co powoduje, że uwalniają się i wchłaniają w rozgrzaną skórę zawarte w roślinach substancje czynne.
Masaż ten ma na celu przywrócenie harmonii organizmu, pozytywnie oddziałuje na krążenie krwi i limfy, rozluźnia mięśnie i poprawia sprawność ruchową. Jednocześnie zapewnia głęboki relaks. Skóra po zabiegu jest odpowiednio nawilżona natłuszczona, odzyskuje właściwy koloryt. Masaż ten polecany jest osobom zestresowanym, żyjącym w ciągłym napięciu, przemęczonym.
Fajna sprawa
Z profesjonalnych to ze dwa razy w życiu, to trochę za drogie zabiegi...
Można np. skorzystać z masaży w szkołach i na kursach masażu, potrzebują tam modeli i macie masaż za darmo:)
Masaże to najlepsza rzecz na świecie!!! Tylko musi je robić wykwalifikowana osoba. Ból kręgosłupa po takim masażu szybko znika i nie pojawia się długo. Warto, warto i jeszcze raz warto i nie tylko na kręgosłup, ale też bańkami chińskimi na cellulit, kamieniami relaksująco, masaż połączony z peelingiem i maską na ciało- cudo!
Pozdrawiam!
Ehhh, mnie by się przydał po dzisiejszym dniu...
Odnowię rozmowę:)
Ja chodziłam kiedyś na masaż do takiego niewidomego faceta z Lądka Zdroju - miał takie czucie nieziemskie, że po masażu wychodziłam jak nowo narodzona. Teraz od jakiegos czasu bujam się z myślą czy sama nie pójść na kurs masażu - nie dla kasy, ale dla własnej przyjemności i żeby móc obolałą czasem mamę masować.
Nawet we Wrocku rozglądałam się za kursami (tu m.in i u Czamary, ale jeśli sie zdecyduję to pewnie na krótszy - po na pełną szkołę masażu to mnie nie stać czasowo).
polecam masaz z partnerem jest dużo opisane jaki na co i jak wykonywać i jakich olejkow uzywac na stronie olejkidomasazu.pl
Pewnie, że tak. Masaże są bardzo dobrym sposobem na pozbycie się wszelkich dolegliwości. Jedyne co mnie denerwuje to jest to, że niestety jest odwieczny problem z rejestracją. Nie wiem jak Wy, ale ja nigdy się nie umiem dodzwonić. Dlatego powstało rozwiązanie, na Booksy.net można przeglądać terminarz masażysty, zapisywać się i zmieniać terminy wizyty. Rozwiązanie świetne, dobrze że dotarło też do nas
Ja uwielbiam masaże. Do tego stopnia, że zafundowałam sobie ostatnio 3 dni w spa nad morzem! W Jastrzębiej Górze byłam, tutaj konkretnie: , bo mają właśnie w ofercie program Świat Masażu, w skład którego wchodzi aż 5 różnych masaży. Normalnie to był czad. Jak bogini się tam czułam . Japoński masaż bambusami, masaż stóp, antystresowy masaż twarzy i dekoltu połączony z akupunkturą głowy, masaż biczami szkockimi i masaż sycylijski – intensywny, energetyczny masaż całego ciała, połączony z elementami strechingu. Z tego wszystkiego miałam okazję tam skorzystać i powiem Wam, że w życiu nikt nie zrobił mi jeszcze tak dobrych masaży.
na walentynki od mojego męzusia dostałam taki karnet do spa, no wam powiem się wykazał:) właśnie miałam masaż kamieniami jakiś nie pamietam tej nazwy ale bosko...oj odprężyłam sie i do dzis jakoś mi lepiej na ciel i duszy:) polecam każdemu
Ja skorzystałam może 2 razy. Ogólnie czułam się po tym bardzo zrelaksowana i co jakiś czas bardzo odprężające. Myślę teraz o masażu z pomocą tych nagrzanych kamieni - liczę, że efekty będą zadowalające.
Masz nieruchomość, którą chciałbyś sprzedać? Szukasz biura, któremu chciałbyś powierzyć to zadanie? Jak je znaleźć, zobacz na Usiądź a sprawy załatwią się same.
Ostatnio edytowany przez marysia12 (2015-07-02 22:46:35)
Korzystam z masaży leczniczych w Vitamasaż. Mam siedzącą pracę, więc generalnie ciągle narzekam na ból pleców. Na szczęście domowe wizyty masażysty znacznie zmniejszają ból. Każdy masaż przynosi ukojenie.
ja korzystam i chodze na takie które pobudzają krążenie i poprawiają przepływ limfy w ciele, żeby pozbyć się niedoskonałości. ostatnio moja masażystka mówiła mi o Elancylu Slim Design że podobno świetnie działa i wyniki są bardzo dobre. Dzisiaj jadę na miasto to pojadę zobaczyć jak to wygląda i może przetestuje na sobie, bo fajnie byłoby wzmocnić działanie masazów.
Ostatnio dostalam bon do salonu kosmetycznego i zdecydowalam sie wlasnie na masaż, bo co chwile zostaje po godzinach w pracy za biurkiem i plecy mnie bolaly. Nie spodziewalam sie cudów, ale taki masaz faktycznie przynosi ulgę i ukojenie. Bol zniknal a ja czuje sie meeeega odprezona robilam we wroclawskim salonie Coco-time pani masazystka chyba ma ręce, ktore leczą
Ja też muszę się wybrać na masaż relaksujący...
Ja ostatnio odkryłam masaż... TWARZY. Super sprawa. Wykonuje go. Taki zabieg to istna rozkosz!
Jak byłam kiedyś u kosmetyczki to robiła mi masaż twarzy - to było boskie
Zdarza mi się korzystać z masaży, głównie masażu klasycznego, bo daje bardzo szybko odczuwalne efekty. W Warszawie mają bardzo dobrych specjalistów od tego rodzaju masażu. Tutaj macie opis jak on działa Samo wnętrze spa jest przyjemne w odbiorze a po takim masażu czuję się zrelaksowana jak nigdy
Ostatnio edytowany przez Tequila26 (2016-12-06 11:12:35)
Ja przy każdej okazji korzystam. Teraz w czerwcu trochę więcej bo w salonie do którego chodzę była spora promocja. Próbowałam już z masażu świecą i tradycyjnego: . Teraz czas na kolejne
Ja calymi dniami przesiaduję przy komputerze i często narzekam na bóle jednak masaży nie robie,bo nie ma mi kto go wykonać a na profesjonalizm mnie nie stac
[quote=marza12341]Ja calymi dniami przesiaduję przy komputerze i często narzekam na bóle jednak masaży nie robie,bo nie ma mi kto go wykonać a na profesjonalizm mnie nie stac[/quote]
Mnie masaże robi Mój Mężczyzna I jest lepszy od jakiegokolwiek profesjonalisty:)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź